background-image

Blaasontsteking voorkomen

In het verleden werden al verschillende middelen bedacht om blaasontsteking tegen te gaan. Maar wat zijn nu echt goede middelen om er voor te zorgen dat u geen blaasontsteking krijgt? Belangrijk is dat u zichzelf goed moet verzorgen.

Oorzaak blaasontsteking

Hoe wordt blaasontsteking veroorzaakt? Dit gebeurd door een infectie die zorgt voor een ontsteking in de blaaswand. Bij tijd en wijle kan het ook voorkomen dat uw urinewand ontstoken is. Het belangrijkste symptoom waaraan u blaasontsteking kan herkennen, is dat u de drang hebt om zo veel mogelijk naar de wc te gaan, zonder dat u echt moet plassen. U kunt last krijgen van een zeurderende pijn in de onderrug of in de buurt van de blaas. Ook kunt u bloed waarnemen in uw urine.

Goede hygiëne

Een goede hygiëne dus. Om blaasontsteking echt te voorkomen is het zeer belangrijk om voldoende te drinken. Voor velen is het lastig, maar probeer echt twee liter water per dag te drinken. Doordat u dan regelmatig moet plassen, spoelt u de bacteriën naar buiten. Om er voor te zorgen dat alle bacteriën uit de blaas verdwijnen, is het belangrijk dat u uw blaas altijd leeg moet plassen.

Naar de huisarts

Heeft u last van blaasontsteking? Denk er dan serieus over na om naar de huisarts te gaan. Dit is eigenlijk altijd nodig, aangezien blaasontsteking voor meerder kwalen kan gaan zorgen. Blaasontsteking kan zich namelijk uitbreiden naar andere organen. Mocht u besluiten om naar de huisarts te gaan, dan kan het zo zijn dat u medicatie voorgeschreven krijgt.