background-image

Domeinennamen

Iedere website heeft een domeinnaam. Een domeinnaam is eigenlijk hetzelfde als een URL. Domeinnamen zijn de ideale manier om mensen meer informatie te geven over jou als bedrijf. Of je nu een groot bedrijf bent of een eenmansbedrijf, in een commerciële of dienstverlenende sector. Er zijn talloze domeinnamen en de meeste zijn al bezet. Het is daarom soms lastig om jouw domeinnaam vast te leggen als van jou. Tenzij je bijvoorbeeld als kunstenaar je eigen naam gebruikt als domeinnaam. Dan heb je meer kans op beschikbare domeinnamen. Domeinnamen zijn er met verschillende eindes, bijvoorbeeld .nl, .com of .org.

Een goede domeinnaam

Wie of wat je ook bent, een site hebben is handig. Je hebt dan één plek waar mensen informatie kunnen vinden over jou of jouw bedrijf en wat jij te bieden hebt. Andere kanalen, zoals Instagram of Facebook, kun je toevoegen aan je site. Maar ook een emailadres of telefoonnummer waar geÏnteresseerden het bedrijf of jouzelf via kunnen bereiken. Het is belangrijk voor een domeinnaam dat deze niet te ingewikkeld is en het liefst zo kort mogelijk. Vermijd bijvoorbeeld streepjes in je URL en voorkom dat je een te lange domeinnaam moet gebruiken.

Schakel concurrenten uit

Wel kun je concurrentie uitschakelen door ook een domeinnaam te registreren met streepjes er tussen. Zorg dan dat die site direct linkt naar je daadwerkelijke site, die je regelmatig moet updaten. Soms zijn er verschillende bedrijven met dezelfde naam. Dat mag, als ze een totaal andere doelgroep en functie hebben. Als dit bij jou zo is, is het handig om in je domeinnaam bijvoorbeeld je locatie of soort bedrijf toe te voegen om verwarring te voorkomen. Wel is het voordelig als jouw site vaker bezocht wordt dan die van het andere bedrijf met dezelfde naam.

Vergroot je bezoekersaantallen

Behalve een goede domeinnaam, wil je natuurlijk een goede website. Dat zorgt ervoor dat je bezoekers langer op je site blijven bijvoorbeeld. Bezoekers hebben meer vertrouwen in een website waar ze daadwerkelijk informatie kunnen vinden. Hoe langer je bezoekers blijven, hoe hoger je wordt weergegeven in Google. Allemaal belangrijke aspecten voor je bezoekersaantallen dus. En indirect heeft dat weer positieve invloed op je bedrijfssucces. Bezoekers van je website zijn natuurlijk potentiële klanten of cliënten. En die heb je nodig om je bedrijf draaiende te houden en winst te maken.

Artikelo

Een manier om meer mensen naar je site te krijgen is door gebruik te maken van Artikelo. Je schrijft dan je eigen teksten. Artikelo zorgt dat deze teksten geplaatst worden op andere websites. Zo kunnen bezoekers van andere websites weer naar jouw site geleid worden. Wel is het dan zaak dat je een goede tekst schrijft die mensen geÏnteresseerd genoeg maakt om je site te bezoeken. Een ander voordeel is dat je ook hoger in de zoekresultaten van zoekmachines komt als er links naar jouw site staan op andere sites.

Domeinnamen en websitesucces

Met een goede domeinnaam kom je een heel eind, maar dat is niet voldoende. Mensen moeten weten dat je site bestaat of je bedrijf bestaat voordat ze op je website komen. Als je al langer succes hebt als bedrijf, zou het kunnen dat mensen je bedrijfsnaam invoeren met bijvoorbeeld .nl erachter en op je site terecht komen. Maar als beginnend bedrijf is die kans nog erg klein. Daarom is het verstandig om op een andere manier mensen naar je site te lokken. En voordat je dat doet, moet je natuurlijk zorgen voor een werkende site waar mensen de nodige informatie over je bedrijf kunnen vinden.

Domeinennamen