background-image

Gelukkig worden

Geluk zit in vele dingen. De één is blij met een aardappel, de ander is pas echt blij met een privé vliegtuig. Maar écht gelukkig zijn wordt uw pas als vele ambities en wensen voltooid zijn. Hoe uw geluk echt niet meer stuk kan, leest u hieronder.

Geld maakt niet gelukkig?

Als u een geweldige man of vrouw tegen komt, kunt u al gelukkig zijn. U moet ook gelukkig zijn met uw baan. Zijn de werknemers prettig om mee te werken, zijn de werktijden goed, heeft u plezier in uw werk? Al die factoren spelen mee wat geluk betreft. Hobby's zijn ook heel erg belangrijk. Doe wat u het liefste doet en laat het u niet afnemen. Zorg dat u niet teveel stress heeft en durf uzelf te verwennen. Natuurlijk niet teveel, want u moet ook aan het geld denken. Geld maakt niet gelukkig, maar het kan wel een stap zijn richting het geluk. U kunt bijvoorbeeld gelukkig worden van een mooi groot huis of een prachtige en dure auto. Sociaal contact is ook belangrijk voor het geluk. Vrienden kunnen je vaak overal doorheen slepen en zijn er voor je als je het moeilijk hebt. Dat maakt je ook gelukkig.

Heft in eigen hand te nemen

Het is erg belangrijk om het heft in eigen hand te nemen. Het is uw leven en u bepaalt wanneer u gelukkig wilt zijn. Het is aan te raden om eens iets te doen wat u nooit doet. Gaat u al jaren naar de zelfde camping omdat u daar alles weet te vinden, kies dan eens voor een andere vakantie. U kunt het ook kleiner aanpakken. Ontbijt u elke ochtend met yoghurt met muesli en bent u dit zat, kies dan eens voor iets anders. Al is het maar één keer per week 's ochtends een croissantje met jam. Geluk zit echt in kleine dingen, dus een verandering in uw eetgewoonten zou al kunnen schelen.

Hoe kan ik gelukkig worden?