background-image

Heerlijke recepten

In de meeste gevallen zien mensen op voorhand op tegen het starten van een dieet. De klassieke diëten staan er immers om bekend heel wat lekker eten te verbannen naar de vuilbak, maar toch is het mogelijk om aan de hand van de juiste recepten een lekkere dieetmaaltijd klaar te kunnen maken.

Het gaat hem daarbij niet zozeer om wat er gegeten wordt, maar vooral hoe het wordt klaargemaakt. Er zijn op het internet een aanzienlijk aantal lekkere dieetrecepten terug te vinden, maar zoals steeds is het belangrijk om na te gaan of de recepten in kwestie wel voldoen aan de voorwaarden van uw dieet. Het is bijvoorbeeld niet bij elk dieet toegestaan om wijn te drinken en dus ook niet om wijn te verwerken in uw eten. Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld.

Recepten per dieet

Verschillende websites op het internet hebben er (net als verschillende receptenboeken) voor gekozen om omwille van bovenstaande reden hun recepten te sorteren per dieet. Op deze manier bent u er zeker van voor welk dieet het recept in kwestie bestemd is en kunt u er op vertrouwen dat de maaltijd geen negatieve invloed zal hebben op uw situatie. Neem nu bijvoorbeeld voor het Atkins dieet.

Het Atkins dieet is meer dan waarschijnlijk één van de bekendste diëten ter wereld en kan daardoor rekenen op heel wat interesse, ook vanuit de culinaire wereld. Verschillende lekkere recepten zijn terug te vinden onder de vorm van bijvoorbeeld een brood met pecannoten of wat dacht u van Indische kip? Voor wie af en toe eens graag een pannenkoek eet bestaat ook hier een aangepast recept voor. Houd er wel rekening mee dat de toevoegingen op uw pannenkoek (onder de vorm van suiker, slagroom, etc.) ook dienen te voldoen aan de voorwaarden van uw dieet.

Glutenvrij dieet

Voor wie een glutenvrij dieet volgt is het vaak iets lastiger om aan lekkere recepten te komen. In ieder geval hebben we de top vijf lekkerste recepten voor mensen die een glutenvrij dieet volgen even voor u op een rijtje gezet. Op de vijfde plaats staat een lekkere Peruaanse tonijnsalade, welke meteen gevolgd wordt door de nummer onder de vorm van mueslibollen. Op nummer drie staan mosselen in de witte wijn (zeg nu nog eens dat diëten altijd een hel moet zijn), meteen gevolgd door de nummer twee onder de vorm van heerlijke tortilla's. Op nummer één is het lievelingsgerecht van heel wat mensen ter wereld terug te vinden, namelijk een heerlijke entrecote met pepersaus!

Het glutenvrije dieet vormt natuurlijk een uitzondering op de klassieke afslankdiëten, maar we willen hier vooral mee aantonen dat een dieet niet per definitie hoeft te betekenen dat er niets lekkers meer te eten valt. Heel wat mensen zien het omwille van deze reden vaak niet zitten om aan een dieet te beginnen. Wanneer u twijfelt over wat u nu wel en niet mag eten kan het de moeite lonen om eens contact op te nemen met een voedingsdeskundige. Niet alleen kunnen zij je perfect vertellen wat je wel en niet mag eten, ze kunnen u vaak ook nog eens aan lekkere recepten helpen.

Heerlijke recepten