background-image

Honden en de kosten

Ben je vaak thuis en houd je van honden, dan is het te overwegen om er één in huis te nemen. Neem deze beslissing nooit in een opwelling, maar denk er goed over na. Door de aankoop van een hond ga je een bepaalde verantwoordelijkheid aan voor langere tijd. De hond moet op tijd naar buiten om zijn of haar behoefte te doen (ook bij slecht weer), voor de hond moet er altijd water klaar staan en hij of zij moet minstens 2 keer dag eten krijgen. Binnenshuis zal vaker gepoetst moeten worden, want een huisdier brengt vuil met zich mee. En wat te denken van de kosten van het voer, de dierenarts, riem en mand of mat, beloningskoekjes en een speeltje.

Honden in huis gezellig

Ben je opgegroeid met honden in huis, dan weet je welke verantwoordelijkheid je aangaat als je een hond aanschaft. Je weet echter ook hoe gezellig een huisdier is. Altijd vrolijk en blij als je thuiskomt en je bent nooit alleen, samen tv kijken, samen tuinieren, wandelen. Heb je een huis met een tuin dan kun jij de hond een leuk leven geven. Ook op een appartement kun je een hond houden. Vraag je wel even af of je voldoende tijd en zin hebt om met de hond naar buiten te gaan, dat heeft hij nodig.

Trainen met honden

Heb je één of meer honden en wil je ermee gaan trainen? Dan doe jij jezelf en de hond er een groot plezier mee. Wel even letten op de aanleg van de hond welke training je het beste kunt volgen. Een herdershond kan prima getraind worden voor de bewaking, als politiehond, maar is ook goed in huis te houden. In dat laatste geval is trainen toch aan te raden om de hond mentaal en fysiek uit te dagen. Elke hond groot en klein is gebaat bij extra oefeningen en vooral bij veel spelen. Met een jachthond hoef je niet perse te gaan jagen om de hond tevreden te houden. Je kunt hem ook spullen of koekjes laten zoeken. Door de hond te laten speuren wordt zijn neus ook voldoende uitgedaagd.

Poster over honden

Wilt u een leuke poster met hondenafbeeldingen? Kijk dan eens op deze website.

Honden