background-image

Hoofdpijn

Hoofdpijn is vervelend en heel hinderlijk. Mocht u last krijgen van hoofdpijn, dan volgen hieronder enkele tips tegen hoofdpijn. De hieronder genoemde tips zorgen ervoor dat uw hoofdpijn minder wordt of zelfs verdwijnt, zonder dat u er hulpmiddelen bij gebruikt.

Vocht

Het eerste wat wij u aanraden is het nemen van vocht. Wist u dat te weinig vocht u hoofdpijn bezorgt? Drink geen koffie. Dat zorgt er namelijk voor dat uw lichaam nog meer vocht verliest. Een ander goed helpend middel is een natte washand.

Rustig zitten of liggen

Hiervoor moet u eerst rustig zitten of liggen. Ontspan u daarna en doe een koude natte washand op uw hoofd. Als het goed is voelt u na enige tijd uw hoofdpijn wegtrekken. Sowieso is rust een heel goed werkend middel tegen hoofdpijn. Mocht u echter niet willen rusten in bed, dan kunt u ook een bad nemen. Een goed warm bad ontspant namelijk uw spieren. Gespannen spieren zorgen er namelijk vaak voor dat u hoofdpijn krijgt.

Koffie

Waar we eerder in dit artikel meldden dat koffie niet verstandig is bij hoofdpijn, kan in sommige gevallen koffie juist uitkomst bieden. Dit geldt alleen voor u als u overdag of in de avond veel koffie drinkt. Mocht u dan een dag weinig tot geen koffiedrinken, dan reageert uw lichaam daarop. Vaak bent u dan verslaafd geraakt een cafeÏne, de stof die in koffie zit.
Als laatste advies voor het tegengaan van hoofdpijn, kunt u een stoombad nemen. Gedurende het stoombad moet u uw nekspieren masseren. Gegarandeerd dat uw hoofdpijn na het stoombad minder hevig is.

Hoofdpijn