background-image

Ingegroeide teennagel

Een goede verzorging van uw voeten is belangrijk. Voornamelijk uw teennagels verdienen een goede verzorging. Verzorgt u de nagels niet goed, dan kunt u problemen krijgen; zoals een ingroeiende teennagel.

Goede nagelknipper

Om uw teennagels te knippen, moet u beschikken over een goede nagelknipper. Knip uw tenen hiermee recht af en zorg ervoor dat ze niet te kort geknipt worden. Belangrijk om te weten is dat u uw nagels rond moet knippen. Doet u dit niet dan kunt in last krijgen van een ingegroeide teennagel.

Ingroeiende teennagel

Maar hoe weet u nou dat u een ingroeiende teennagel hebt. Een aantal kenmerken van een ingroeiende teennagel zijn: roodheid en een kloppend gevoel. Maar even drukken op de plek kan al voor enorme pijn zorgen. De boosdoener is vaak een (klein) stukje teennagel. Dit kan een zwevend stukje (= van de nagel af) of een vast stukje nagel zijn. Feit is dat een ingegroeide teennagel zorgt voor veel pijn.

Soda als oplossing

Mocht u een ingegroeide teennagel hebben, dan kunt u het beste uw voet in een teiltje met warm water doen. In het water moet u Soda strooien. Deze kan ervoor zorgen dat de nagel uit zichzelf uit de teen verdwijnt. Doe dit dus elke dag. Mocht dit echter niet het geval zijn, dan moet u naar de dokter toe.
Deze medisch specialist zal uw teennagel - met of zonder verdoving - opensnijden en de boosdoener vervolgens verwijderen. Tevens heeft hij daarna de mogelijkheid om er een vloeistof in te spuiten, waardoor op dit plaats uw teen niet meer groeit.

Ingegroeide teennagel