background-image

Magazijnstellingen keuren? Laat uw stellingen professioneel keuren

Magazijnstellingenkeuring is een belangrijk aspect als het gaat om de veiligheid van uw personeel en goederen. Het is van groot belang dat uw magazijnstellingen regelmatig worden gekeurd. Zo kunt u er zeker van zijn dat de stellingen voldoen aan de wettelijke eisen en Europese normen die gelden voor magazijninrichting. Bij magazijnstellingenkeuring wordt gekeken naar de stabiliteit, veiligheid en draagkracht van de stellingen. Dit voorkomt ongelukken en zorgt ervoor dat uw magazijn efficiënt en veilig blijft functioneren.

Wettelijke eisen en Europese normen

Als het gaat om magazijnstellingenkeuringen, zijn er wettelijke eisen en Europese normen waar u rekening mee moet houden. Zo vereist de ARBO-wet keuringen van arbeidsmiddelen, waaronder magazijn- en palletstellingen. Magazijnstellingen worden beschouwd als arbeidsmiddelen en moeten daarom gekeurd worden volgens de Europese normen. Het is dus belangrijk dat uw magazijnstellingen voldoen aan deze normen. Bovendien worden magazijnstellingen met een hoogte van meer dan 3 meter beschouwd als bouwwerken en moeten zij voldoen aan het Bouwbesluit 2012. Door te voldoen aan deze eisen en normen, kunt u ervoor zorgen dat uw magazijnstellingen veilig zijn voor uw personeel en goederen.

Het belang van regelmatige keuringen

Het is ontzettend belangrijk om uw magazijnstellingen regelmatig te laten keuren. Magazijn- en palletstellingen hebben namelijk een onderhouds- en keuringsplicht. Zo moet er minimaal één keer per jaar een keuring plaatsvinden en extra keuringen bij verplaatsing, aanpassing of schade. Het keuren van magazijnstellingen is verplicht sinds 2008, volgens de Europese norm EN15635. Door regelmatige keuringen kunt u ervoor zorgen dat uw magazijnstellingen veilig zijn voor uw personeel en goederen. Bovendien draagt het bij aan risicobeheersing en voorkomt u onveilige situaties. Laat daarom uw magazijnstellingen professioneel keuren en voorkom onnodige risico's.

Wanneer moet u een keuring inplannen?

Als eigenaar van magazijn- en palletstellingen heeft u een onderhouds- en keuringsplicht. Volgens de Europese norm EN15635 is het verplicht om uw magazijnstellingen minimaal één keer per jaar te laten keuren. Daarnaast is het belangrijk om extra keuringen in te plannen bij verplaatsing, aanpassing of schade. Door veranderende wetgeving en normen kan het zijn dat er aanpassingen nodig zijn aan uw magazijnstellingen. In dat geval is het ook belangrijk om een keuring in te plannen. Zorg ervoor dat u bij het inplannen van een keuring rekening houdt met deze factoren en voorkom onnodige risico's voor uw personeel en goederen. Het kiezen van een professionele keurder Het is belangrijk om een professionele keurder in te schakelen bij het keuren van uw magazijnstellingen. Zo weet u zeker dat de keuring vakkundig en volgens de geldende wet- en regelgeving wordt uitgevoerd. Kies bij voorkeur voor een gecertificeerde keurder die ervaring heeft met het keuren van magazijnstellingen. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn belangrijke selectiecriteria bij het kiezen van een keurder. Let hierbij ook op de manier waarop de keurder communiceert en rapporteert. DPV Montage is een voorbeeld van een professionele keurder die regelmatig magazijnstellingen keurt en hierbij gebruik maakt van gecertificeerde keurmeesters.

Magazijnstellingen keuren? Laat uw stellingen professioneel keuren

© 2023 deBesteGids.nl - Gebruikte foto's: Pexels.com