background-image

Ontspannend

Wat voor u ontspannen is, hoeft niet voor iedereen een ontspannende werking te hebben. De één ontspant tijdens een avondje uit met vrienden, de andere doet dat door in zijn of haar nachtjapon te zitten op de stoel/bank en naar de televisie te kijken. Mocht u echter andere dingen willen proberen om te ontspannen, dan moet u beslist verder lezen. In dit artikel volgen een aantal tips die u kunt gaan volgen om te ontspannen.

Genieten

Denk erom dat ontspannen eigenlijk hetzelfde als genieten is. Mocht u met problemen zitten, dan kunt u het beste deze problemen uit gaan praten. Dit kan bijvoorbeeld door professioneel hulp in te schakelen. Hierdoor voorkomt u dat u gaat piekeren. Daarnaast kunt u ook vrienden opzoeken. Yoga en meditatie werkt ook ontspannend. Dit zijn ontspanningsoefeningen die u uzelf aan kunt leren.

Iedere dag naar buiten

U doet er daarnaast ook goed aan om iedere dag naar buiten te gaan. Onderzoek heeft al meerdere malen uitgewezen dat frisse buitenlucht een ontspannende werking heeft op het lichaam. Ook in water plaatsnemen kan ontspannend zijn. Neem dagelijks een warm bad met daarin citroen. Feit is dat citroen een kalmerend effect op het lichaam heeft.

Ademhalingstechniek

Een rustiger gevoel in het lichaam is belangrijk. Dit krijgt u ook door uw ademhalingstechniek te verbeteren. Adem diep en langzaam in. Zo zorgt u voor meer toevoer in uw lichaam. Tijdens het diep en langzaam ademhalen moet u uw handen op uw buik wegdrukken. Na veel oefenen gaat u via de buik ademen, waardoor zuurstof beter zijn werk kan doen.

Ontspannend