background-image

Rugoefeningen

Uw rug krijgt elke dag veel te verduren. Een goed getrainde rug is dan ook belangrijk. Hieronder volgen enkele oefeningen om de rug en de spieren in de rug te trainen.

Eerste rugoefening

De eerste oefening die we met u door gaan nemen, heet Barbell shrugs. Bij deze oefening heeft u een gewichtenhalter nodig. Deze moet u in uw hand nemen. Vervolgens plaatst u uw voeten twintig centimeter van elkaar. De stang pakt u vast met tussen beide handen een ruimte van dertig centimeter. Houdt uw armen vervolgens licht gebogen.
U brengt nu uw schouders omhoog. Op die manier gaat de halter automatisch ook omhoog. Mocht u op het punt zijn dat uw schouder niet hoger kan, dan moet u die stand enkele seconden vasthouden. Vervolgens laat u de halter zachtjes zakken. De hiervoor besproken beweging kunt u enkele keren achter elkaar doen. Doe de oefening niet snel, maar uiterst secuur.

Tweede rugoefening

De volgende oefening die ik met u door wil nemen heeft Wide grip pullups. Deze oefening kunt u het beste doen in de sportschool. Gebruik bij deze oefening een stang, die u - als u de oefening thuis doet - vast moet plaatsen aan een muur. Houdt de stang beet en plaats uw handen wijdt uit elkaar. Uw armen steken nu dus de lucht in.
Trek uzelf nu op aan de stang, tot het moment dat uw kin boven de stang uit komt. Houdt deze stand minimaal twee en maximaal drie seconden vast. Laat u zelf vervolgens weer terugzakken. De beide hiervoor genoemde oefeningen zijn het beste geschikt voor in een sportschool.

Rugoefeningen