background-image

Wat is SEO en hoe verbeterd het uw online positie

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization.
Het is een verzamelnaam voor processen die het organisch hoog scoren van een webpagina mogelijk maken.
Door SEO op een goede manier in te zetten komt uw bedrijf in de zoekmachines zoals Google of bing hoger te staan wanneer mensen specifiek op zoekwoord naar uw bedrijf zoeken.

De betekenis van SEO:

Er zijn meer dan 200 rankingsfactoren die voor de zoekmachines gelden die u onder kunt brengen in 3 categorieën namelijk:
Techniek:
Denk hierbij aan de structuur van uw website zoals het hebben van gebruiksvriendelijke urls, een snelle laadtijd, gebruik van sitemaps
Content: Hoe beter de informatie van uw zoekwoorden daadwerkelijk bij uw website past hoe meer mensen u zullen vinden. Later leg ik u een 3 stappen plan uit voor het vinden van de juiste zoekwoorden.
Autoriteit:
Hoe meer uitgaande links naar uw website verwijzen des te hoger u op domainrating en domein autoriteit. Het is dus van belang om aan linkbuilding te doen.

Stappen plan voor het vinden van de juiste zoekwoorden:

Contentstrategie/vormgeving:
Wat wil de gebruiker in jou doelgroep graag lezen? Waarom bent u anders als uw concurrent en wat maakt u uniek? Weeg het aantal afbeeldingen dat u heeft af tegenover de tekst en zorg er voor dat de afbeelding het beeld een impressie geeft over het onderwerp of de tekst die er naast staat.
(TIP: Vergeet niet een ALT tekst mee te geven aan uw afbeeldingen zo vinden de mensen die niet van tekst lezen houden uw foto eerder in de zoekmachines wat uiteraard tot meer conversies lijd.)
Zoekwoorden:
Maak gebruik van de vele online tools voor zoekwoorden (gratis en betaald).
De ideale zoekwoord combinatie bestaat uit het eerste contact zodat de klant gaat overwegen om de aankoop te doen. Eenmaal op uw website erkent uw klant zijn of haar behoefte en zullen ze snel overgaan tot aankoop.
Longtail zoekwoorden:
Long tail zoekwoorden leiden voor 70% van alles wat in google word opgezocht tot website bezoeken. Longtail zoekwoorden zijn een soort van trefwoordzinnen die minimaal 3 woorden of meer bevatten.
Op algemene trefwoorden zit veel concurrentie daarom raden wij altijd longtail zoekwoorden aan.

Binnen hoeveel tijd merkt u resultaat:

Dit is heel wisselend en afhankelijk van of u een statische website gebruikt of een dynamische website. Een website met goede SEO teksten en op regelmatige basis een nieuw artikel plaats scoort eerder hoger dan een website die 1 keer per jaar word geüpdatet.

Hulp bij SEO

Veel zaken aangaande website-optimalisatie kunt u zelf uitvoeren. We helpen u graag op weg. Heeft u zelf te weinig tijd of kennis, dan kunnen wij uw website ook optimaliseren, neem dan gerust contact met ons op.

seo

© 2023 deBesteGids.nl - Gebruikte foto's: Pixabay.com