background-image

Snel afvallen

Het is helemaal niet leuk om u niet goed in uw vel te voelen. U komt minder buiten, heeft minder zin om iets te gaan doen en dat terwijl er zoveel zaken het leven echt leuk kunnen maken. Toch hebt u een probleem met uw gewicht en vooral hoe dat gewicht er voor zorgt dat u er niet bepaald mager uitziet. Het liefst zou u gewoon willen stoppen met eten zodat de kilo's er in een mum van tijd afvliegen. Maar dat zou wel eens ernstig tegen kunnen vallen.

Mensen die zichzelf te dik vinden grijpen te vaak naar drastische maatregelen. Men gaat hun eten ingrijpend verminderen of erger nog, helemaal afzweren. Het spreekt vanzelf dat u hier in principe niets mee bereikt. U zult er niet sneller door afvallen (hoe raar dit misschien ook mag klinken) en het is al helemaal niet gezond voor uw lichaam. Zijn er dan helemaal geen mogelijkheden om op korte termijn af te vallen? Toch wel.

Ontbijt is belangrijkste maaltijd van de dag

Als eerst een algemene regel die u waarschijnlijk al vaker heeft gehoord. Het is voor iedere mens van het grootste belang dat hij 's morgens goed eet. Het ontbijt is en blijft de belangrijkste maaltijd van de dag, ook voor mensen die op dieet zijn. Sterker nog, onderzoek heeft aangetoond dat, wanneer men 's morgens niet eet, men minder gewicht verliest of zelfs bijkomt, dan wanneer men een aangepast ontbijt eet.

Een andere tip zit hem in de hoeveelheid maaltijden die we eten. Probeer in plaats van drie grote maaltijden, vijf of zelfs zes kleinere maaltijden te eten. Een dergelijk eetpatroon zorgt er voor dat de pieken in het niveau van uw bloedsuiker aanzienlijk zullen verminderen. Het zijn juist die pieken die er voor een groot deel voor verantwoordelijk zijn dat er een aanzienlijke hoeveelheid vet in uw lichaam wordt opgeslagen. Des te belangrijker het ontbijt is, des te belangrijker is het om vooral 's avonds zo min mogelijk te eten. Hoe later op de dag het wordt hoe minder energie uw lichaam namelijk nog over heeft om al dat eten op een degelijke manier te kunnen verwerken. Vermijd in ieder geval eten voor het slapengaan!

Als laatst is het eten van groenten niet alleen bijzonder belangrijk voor onze gezondheid, maar ook voor onze lijn. Groeten zijn niet alleen rijk aan vitaminen en mineralen, maar bevatten eveneens een mooie hoeveelheid vezels die er voor zorgen dat de stofwisseling in ons lichaam vlot verloopt. Eet dus gerust een stukje vlees minder en vervang het door wat extra groenten!

Korte termijn diëten

Voor wie echt snel veel gewicht wil verliezen zijn er zelfs enkele diëten op de markt die u garanderen dat u binnen een bepaald aantal dagen flink wat kilo's kunt verliezen. Neem nu bijvoorbeeld het bekende tien dagen dieet. Dit dieet stelt dat het mogelijk is om binnen de tien dagen zo'n slordige tien pond kwijt te raken. U dient zich dan wel gedurende deze tien dagen aan een strikt dieet te houden en iedere uitzondering die u maakt kan er meteen voor zorgen dat het dieet het gewenste effect niet bereikt. Dat brengt ons meteen met een belangrijk nadeel van diëten op korte termijn.

In de wereld van het diëten is het jojo effect even berucht als bekend. Op korte termijn diëten en aanzienlijk wat kilo's verliezen en daarna gewoon uw oude levensstijl terug oppikken heeft reeds verschillende keren aangetoond dat al uw inspanningen even snel terug teniet zullen gedaan worden. Meer dan bij eender welk ander dieet is het bij een dieet over een korte periode immers noodzakelijk om na afloop van dat dieet een aangepast voedingspatroon aan te blijven houden. Doet u dat niet dan zult u merken dat de kilo's er snel opnieuw aan zullen vliegen.

Snel afvallen