background-image

Spierpijn

Wellicht komt het u bekend voor dat u na het sporten erg last heeft van uw spieren. U denkt dat er niets aan te doen is, maar u kunt de pijn drastisch verlagen. Is dar een middel voor? Het antwoord is 'ja'. Wat? Gember!

Gember

Maar wat is nu precies gember. Gember is een inheems plant welke voornamelijk leeft in Azië. Gekweekt wordt de plant in China, Guatemala, India, Japan en Nigeria en op Jamaica. Vanuit daar wordt de plant over de gehele wereld geëxporteerd, waaronder naar Nederland. Hier ligt een gedeelte van de plant in de supermarkt.
In een eerder stadium werd al onderzocht dat gember goed is voor uw maag, milt en darmen. Gember werkt pijnstillend en het werkt daarnaast ook zuiverend. Er zitten daarnaast ook medicinale werkzame stoffen in.

Elf dagen sporten

Dit beweren onderzoekers, die elf dagen lang in de weer waren met de proefpersonen. Zij lieten 74 personen sporten. De oefeningen die de proefpersonen moesten doen, waren er op gericht om na afloop zo veel mogelijk spierpijn te hebben. Na afloop moesten de proefpersonen een capsule met daarin gember tot zich nemen.
Naast dat er capsules met gember waren, kregen de proefpersonen ook supplementen met daarin geen gember aangeboden. Dit wordt ook wel placebo genoemd. Het resultaat mocht er uiteindelijk wezen, aldus de onderzoekers van de State University gelegen in Milledgeville.

25 Procent minder spierpijn

De onderzoekers namen waar dat na het innemen van gember spierpijn met 25 procent verminderd. Hetgeen betekent u dus een stuk minder pijn aan de spieren heeft. Mankeert u echter niets? Dan is gember eveneens een gezond voedingsmiddel.

Spierpijn