background-image

Verzekeren is belangrijk

Het is van belang om je te verzekeren tegen onverwachte schade, waarvan je de kosten nooit zelf zou kunnen dragen. Denk aan het veroorzaken van een ongeval, waarbij iemand invalide blijft. Maar ook tegen diefstal en schade door noodweer kun jij je verzekeren. Je betaalt elke maand of per jaar premie en hopelijk hoef je nooit een beroep te doen op de verzekeringsmaatschappij. Is dat wel het geval dan ben je blij dat je een verzekering hebt afgesloten. Een autoverzekering (WA verzekering wettelijke aansprakelijkheid) is zelfs verplicht. Welke verzekeringen je nodig hebt, ligt helemaal aan jouw persoonlijke situatie bijvoorbeeld eigen huis of huurwoning,

Verzekeren om je in te dekken

Als jij verzekeringen af wilt sluiten is het goed om in gesprek te gaan met een betrouwbare partner. Verzekeringen dienen op maat te worden afgesloten. Er moet specifiek naar jouw persoonlijke situatie worden gekeken welke verzekeringen je nodig hebt. Verzeker niet teveel, maar zeker ook niet te weinig. Bekijk eens per jaar of de verzekeringen die je hebt afgesloten nog up to date zijn. Bij twijfel neem je contact op met een verzekeringsagent. Onderverzekerd zijn kan ervoor zorgen, dat je denkt goed verzekerd te zijn, maar dat je er bij schade achter komt dat er slechts een deel wordt vergoed.

Verzekeren op maat

Verzekeren op maat zodat je niet teveel premie betaalt. Verzeker alleen datgene dat noodzakelijk is. Ga in gesprek met een assurantieadviseur. Deze kan je precies vertellen wat nodig is, wat je kunt verzekeren en waartegen. Een autoverzekering bijvoorbeeld kun je aanpassen als de leeftijd van de auto daartoe aanleiding geeft. Ook de inboedelverzekering is aan verandering onderhevig. Bij een gezin met 4 kinderen, die op een bepaald moment zelfstandig gaan wonen, kan deze verzekering waarschijnlijk een stuk lager gezet worden. Met de kinderen gaan er computers, bedden, kleding, boeken enz. de deur uit. De geschatte waarde van de totale inboedel wordt een stuk lager, dus deze verzekering kan aangepast worden, waardoor de premie lager wordt.

Verzekeren

© 2023 deBesteGids.nl - Gebruikte foto's: Pixabay.com