background-image

Videokaart

U zit te popelen om een nieuw computerspel te kopen. U heeft het op het internet opgezocht en het spel ziet er heel mooi en leuk uit. Maar om het computerspel fatsoenlijk te laten werken op uw computer, heeft u een goede videokaart nodig. Hoe u erachter komt wat u voor videokaart heeft, vertellen wij u in de volgende alinea's.

Naam van de videokaart

Videokaarten hebben verschillende producenten en namen. U kunt een computer zelf samenstellen en bouwen. Dan krijgt u alle onderdelen los in verschillende dozen. Uw videokaart is dan ook in een doos aangekomen. Op de verpakking van de doos van de videokaart staat de naam van de videokaart en de producent beschreven. U weet dan precies welke videokaart u heeft.

Systeeminformatie

Als u een complete computer heeft gekocht dan heeft u geen verpakking van de videokaart gekregen. Toch kunt u erachter komen welke videokaart er in uw computer zit. U drukt op Start > Bureau accessoires > Systeemwerkset > Systeeminformatie. U kiest dan voor het onderdeel Beeldscherm. Achter Naam kunt u zien welke videokaart u heeft. U weet dan direct of deze geschikt is voor het computerspel dat u wilde kopen.

Opdrachtprompt

U kunt ook op een andere manier erachter komen welke videokaart er in uw computer zit. U drukt op Start > Bureau accessoires > Opdrachtprompt. U typt dxdiag in en drukt op Enter. Er komt dan een scherm naar voren waar u de benodigde informatie af kunt lezen. U kiest voor Beeldscherm en achter Naam ziet u welke videokaart er in uw computer zit.

Videokaart te kust en te keur.Hoe kan ik weten welke videokaart ik heb?