background-image

WA-autoverzekering

Je hebt een fijne auto en wilt daar uiteraard vele jaren veilige kilometers mee maken. Toch kun en mag je niet de weg op zonder autoverzekering. In Nederland is iedereen die een auto bezit verplicht een WA (wettelijke aansprakelijkheid) autoverzekering af te sluiten. Wanneer jij een ongeval met je auto veroorzaakt en letsel en schade toebrengt aan derden, dan ben je hiervoor aansprakelijk en moet jij betalen. Dat kan om gigantisch grote bedragen gaan, de WA autoverzekering is daarvoor in het leven geroepen

Soorten WA-autoverzekering

Je kunt een keuze maken uit verschillende soorten WA autoverzekeringen:

  • WA verzekering (verplicht voor elke auto die de weg opgaat) leeftijd auto vanaf 10 jaar
  • Beperkte WA casco verzekering voor auto's van 6 tot 10 jaar, schade aan derden toegebracht wordt vergoed en ook een aantal schades aan je eigen voertuig, lees de verzekeringspapieren goed door.
  • Volledige WA casco verzekering voor auto's van 0 tot 5 jaar, andere naam is all-risk, je bent verzekerd voor schade aan derden en aan je eigen voertuig, maar ook tegen diefstal, ruitbreuk, hagel- en stormschade en dergelijke. Lees de verzekeringspapieren er op na.
Het is echter verstandig nog meer zaken in overweging te nemen dan alleen de leeftijd van de auto en in sommige gevallen toch te kiezen voor een ruimere dekking dan WA:
  • Als je geen spaarpotje hebt voor onverwachte uitgaven
  • Als je wat vervoer betreft van de auto afhankelijk bent
  • Als jouw oude auto een hoge dagwaarde heeft

Ben je op zoek naar een WA autoverzekering dan heeft het zeker nut om enkele aanbieders met elkaar te vergelijken. Vergelijk niet alleen de premie, maar ook de voorwaarden en het uitkeren bij schade en letsel. Meer informatie over autoverzekeringen is te vinden op deze website, waaronder andere termen als dagwaarde en bonus-malis uitgelegd worden.

WA-autoverzekering