background-image

Hoe kan ik voor witte tanden zorgen?

Een lach betekent veel voor uzelf en voor anderen. Een leuke lach zorgt weer voor dat extra beetje vrolijkheid. Maar voor een mooie lach hebt u natuurlijk wel mooie witte tanden nodig. Hoe u voor een sprankelende witte lach kunt zorgen, vertellen wij u in de volgende alinea's.
Tanden poetsen is de meest natuurlijke manier. Door uw tanden twee tot drie keer per dag goed te poetsen, blijft het gebit goed schoon en blijft de kleur goed wit. U kunt zelfs een tandpasta gebruiken die helpt bij het krijgen van een witter gebit. Maar pas op, door veel te roken en snoepen kan het gebit beschadigd raken en verliest het zijn kleur.

Tanden geel door voeding

Ook door het drinken van veel koffie en thee kunnen uw tanden geel kleuren. Probeer dus uw koffie- en theeconsumptie te beperken. Er is ook kauwgom verkrijgbaar die ervoor zorgt dat u wittere tanden kunt krijgen. Als u per dag één of twee van deze kauwgompjes gebruikt, dan zouden uw tanden hier wat witter van kunnen worden.

Witte tanden krijgen

Er is ook een wat drastischere manier voor het krijgen van witte tanden. Denk bijvoorbeeld aan het laten bleken van uw tanden. Niet iedereen vindt dit echter een goede oplossing. Sommige mensen geven namelijk aan dat het pijn deed toen ze hun tanden lieten bleken. Andere mensen hebben te kennen gegeven dat zij geen greintje pijn voelden tijdens het laten bleken van hun tanden.
Er wordt dan bleek gel aangebracht op uw tanden met behulp van een kwastje. Uw tanden worden dan gedurende twintig minuten belicht met een speciale lamp. Deze procedure wordt meestal nog een keer of twee herhaald. Het laten bleken van uw tanden kost meestal een paar honderd euro. De totale kosten zijn uiteraard afhankelijk van de aanbieder waar u het bleken laat uitvoeren.

leuke fietsroute vinden