background-image

Wrenchkings Scrambler

Bij een custom bike denk je al snel aan motor liefhebbers die ver buiten de landsgrenzen hard werken aan de natte droom van elke snelheidsfreak. We zouden haast vergeten dat we zelf ook de beschikking hebben over zeer vakbekwame lieden die een alleraardigste scrambler in elkaar weten te zetten. In de categorie leuke dingen die je kan doen met een Yamaha XJ600 Diversion lieten de heren van het Nederlandse Wrenchkings hun creativiteit de vrije loop. Het resultaat is de overtreffende trap van mooi. Geniet en huiver.

Custom motor

De laatste tijd werken we veel meer samen met bedrijven, merken de Wrench Kings eigenaren Joost en Take op. Wij bouwen voor hen de beste marketingtool die je kunt krijgen: een custom motor. Onlangs hebben we een Moto Guzzi V7 voor kledingmerk Vanguard en twee café-racers van een Yamaha TR1 voor motorwinkel Voordeelhelmen gemaakt. Momenteel werken we met het bedrijf Motoshare aan een soort crowdfund-project waarbij we een R1100R-tracker gaan maken die voor 3 maanden wordt verhuurd en vervolgens wordt weggegeven aan een gelukkige winnaar.

Moderne Scrambler

De donorfiets voor dit project was een bescheiden en bijzonder verroeste Yamaha Diversion XJ600 die werd geleverd door de klant. Hij kreeg het model via een veiling in zijn geboorteplaats in bezit, merkt Joost op. Het doel van deze veiling was om geld in te zamelen om een inwoner een medische behandeling te laten ondergaan die hij nodig had. Wanneer mensen ons vragen hoe we de stijl het beste kunnen omschrijven, vertellen we ze meestal dat het gewoon onze stijl is, maar als we het moesten categoriseren, noemen we het waarschijnlijk een moderne scrambler.

Apocalyptisch model

De klant wilde iets ruw en iets anders. Iets vrijgevochten, apocalyptisch en een beetje sci-fi. Niet een doorsnee motor, maar toch subtiel met karakter. Dus de drie zaten samen, brainstormden wat old-school thema's en enige tijd later was de 'Warzone' Yamaha geboren. We waren zo geÏnspireerd door de brainstorming, dat we een filmposter hebben gemaakt om het allemaal tot leven te brengen. Nu maar hopen dat Tarantino niet op een idee komt.

Wrenchkings Scrambler