background-image

Autoverzekering annuleren

Stel je voor: je sluit een autoverzekering af, maar door welke reden dan ook wil je deze autoverzekering na verloop van tijd annuleren, opzeggen. Het is natuurlijk afhankelijk van bij welke autoverzekeraar je zit en hoe het annuleren van de autoverzekering dan werkt, maar in dit artikel en op deze website kunnen wij je in ieder geval wat tips en regels geven waar je bekend mee moet zijn bij het afsluiten van een autoverzekering, maar dus ook bij het annuleren van een autoverzekering.
Zo weet je precies waar je aan toe bent bij welke autoverzekeraar. Het voordeel is in ieder geval dat je tegenwoordig veel sneller je autoverzekering kunt annuleren en ervan af kunt komen dan vroeger. Toch verschilt nog best wel per autoverzekeraar, omdat het bij de ene dus veel gemakkelijker gaat dan bij de andere. Vroeger was het namelijk zo dat je minimaal twaalf maanden, één jaar dus, vast zat met je autoverzekering bij een bepaalde autoverzekeraar. Tegenwoordig is dat niet meer zo en is het opzegtermijn veel flexibeler.

Opzegtermijnen

Zo zijn er een paar autoverzekeraars waar je elke dag gemakkelijk je autoverzekering kunt annuleren, opzeggen. Als je dit een belangrijk punt vindt bij de overweging van het afsluiten van een autoverzekeraar, dan is het aan te raden om je autoverzekering bij zo'n autoverzekeraar af te sluiten waarbij je elke werkdag je autoverzekering kunt annuleren. Er zijn ook verschillende autoverzekeraars die iets minder flexibel zijn, maar gelukkig nog steeds flexibel genoeg.
Bij veel andere autoverzekeraars kun je bijvoorbeeld binnen een maand opzeggen en is je opzegtermijn dus een maand, dertig dagen meestal. Gelukkig zijn de regels veel voordeliger geworden voor jou als diegene die een autoverzekering afsluit. Vroeger mocht de autoverzekeraar zomaar een meerderjarig contract laten verlengen. Nu kan dat alleen nog maar als jij als verzekerde hiermee akkoord gaat door een dubbele handtekening onder het contract.

Regels en wetten voordeliger

Op deze manier zijn de regels en wetten aangescherpt en juist voordeliger geworden voor jou als verzekerde om het je ook gemakkelijker te maken bij het annuleren van je autoverzekering. Maar de vraag is nu wel: is het helemaal gratis om je autoverzekering te annuleren? Nee, was dit maar waar natuurlijk. Dit verschilt ook weer als je het vergelijkt met verschillende autoverzekeraars.
Maar het duurste wat een autoverzekeraar zou kunnen rekenen voor het annuleren van een autoverzekering is maar een paar tientjes, zoals dertig of veertig euro bijvoorbeeld. Andere autoverzekeraars brengen weer geen kosten in rekening, maar bij dit soort verzekeraars kun je dan ook weer pas na een maand opzeggen en bedraagt het opzegtermijn dus een maand. De tip die we je in ieder geval kunnen geven is het altijd bekijken en beoordelen van de verschillende autoverzekeraars en de autoverzekeringen die er zijn.

Autoverzekering-annuleren