background-image

Poliskosten

Je wilt een autoverzekering afsluiten bij een bepaalde autoverzekeraar, maar als je een paar artikelen op deze website al hebt gelezen, dan weet je dat het behoorlijk verschilt bij allerlei autoverzekeraars. Er komen namelijk een hoop kosten kijken bij het afsluiten van een autoverzekering en elke autoverzekeraar heeft weer haar eigen regels en kosten. In dit artikel vertellen we je graag meer over een bepaald deel van de kosten van het afsluiten van een autoverzekering en deze kosten verschillen ook weer bij autoverzekeraars: de poliskosten.
Poliskosten is eigenlijk een ander woord voor administratieve kosten. En bij elk bedrijf of bij een maatschappij waar je iets afsluit komen vaak extra kosten bij kijken. Vaak worden deze kosten administratieve kosten genoemd, maar het is ook een bepaald bedrag voor de handelingen die moeten worden uitgevoerd, administratieve werkzaamheden dus. Bij het afsluiten van een autoverzekering wordt er dus gesproken van poliskosten. Maar als we het vergelijken bij allerlei autoverzekeraars, dan verschillen deze poliskosten enorm.

Eenmalige of maandelijkse poliskosten

Het is dus aan jou als verzekerde - voordat je jouw autoverzekering afsluit - om te kijken wat de poliskosten zijn bij een bepaalde autoverzekeraar. Deze keuze kan dan ook zeker mee genomen worden in de afweging voor welke autoverzekeraar je gaat als je besluit een autoverzekering af te sluiten. Poliskosten worden meestal éénmalig in rekening gebracht bij het afsluiten van de autoverzekering, maar er zijn ook autoverzekeraars die bepaalde poliskosten in rekening brengen als je al iets wilt wijzigen qua gegevens van je auto of bepaalde wijzigingen op je verzekeringsbewijs.
Als deze kosten dan relatief hoger liggen en een autoverzekeraar beweert dat je bij elke wijziging deze poliskosten moet betalen, dan kan het nogal hoog oplopen als je het bekijkt tot aan het eind van het jaar. Het is dan ook goed dat jij je hierin ook verdiept voordat je besluit een autoverzekering af te sluiten bij de autoverzekeraar. Als we kijken naar de bedragen van de eenmalige poliskosten of de poliskosten die vaker worden berekend bij autoverzekeraars, dan valt dit gelukkig qua bedragen behoorlijk mee.

Van nul tot tien euro

Er zijn ook autoverzekeraars die helemaal geen poliskosten in rekening brengen en anders liggen de bedragen toch tussen de nul en tien euro aan poliskosten, administratieve kosten dus. Deze bedragen zijn dus niet zo hoog, maar als je bij een autoverzekeraar voor elke wijziging een tientje moet betalen, dan kan dit bedrag dus toch behoorlijk oplopen. Mocht je nog toch twijfelen over deze poliskosten, dan is het ook goed om altijd gewoon even contact op te nemen met je autoverzekeraar of met je toekomstige autoverzekeraar.
Als je nog niet zeker weet bij welke autoverzekeraar je uiteindelijk je autoverzekering wilt afsluiten. Maar contact met hen is het beste, zodat je ook weet wat de poliskosten, de administratieve kosten precies zijn en ook of de kosten nog hoger gaan worden of dat de poliskosten ongeveer zo blijven. Als je dan deze informatie hebt opgevraagd, dan weet je waar je aan toe bent en als je dan dit artikel hebt gelezen, dan weet je in ieder geval ook meer over de poliskosten en hoe en waarom die berekend worden.

poliskosten