background-image

Besparen

Besparen in en om het huis is mogelijk op vele manieren zodat ook aan het eind van de maand nog geld in de portomonnee overblijft. Bij besparen is te denken aan goedkopere verzekeringen, letten op de aanbiedingen in de supermarkt, minder met de auto rijden, etc.

Huishouden

Gewend om lekker te shoppen bij een dure supermarkt? De producten uit een goedkopere supermarkt komen vaak van dezelfde fabriek en voldoen ook aan alle kwaliteitseisen. Het prijsverschil is pure winst, het enige is dat u misschien naar twee of drie supermarkten moet. Let ook altijd op aanbiedingen, die zijn tegenwoordig zo vaak dat er altijd wel iets goedkoper te krijgen is.
Lees ook de overige tips over het doen van boodschappen, bijvoorbeeld over de extreme kosten van klantenkaarten en creditcards.

Verzekeringen

Op verzekeringen is veel te besparen. Nederlanders staan er om bekend zich overal tegen te verzekeren en zijn daardoor vaak oververzekerd of dubbelverzekerd. Is een tuinverzekeringe echt nodig? Of een glasverzekeringe? Heeft die goedkope verzekering echt slechtere voorwaarden?
Zorg dat de opstal- en inboedelverzekering goed geregeld is, en de autoverzekering, dan is het belangrijkste gedekt.

Autokosten

Aanpassen van de levensstijl is een belangrijke pijler om te kunnen besparen. Als veel korte autoritjes worden vervangen door fietsritjes of wandelingen dan zijn de besparingen al snel merkbaar, de auto is een hele grote kostenpost. Bent u eenmaal gewend om de auto te laten staan dan is een kleinere auto misschien mogelijk en is besparen op wegenbelasting en verzekering ook mogelijk.
Lees ook de vele tips op de pagina's over Autoverzekeringen.

Besparen