background-image

Afrokapper

Afro-kapper: Een afrokapsel is een kapsel waarbij het haar in een grote bol om het hoofd heen zit. Deze kapsels kunnen variëren van relatief klein tot zeer groot. Het afrokapsel is afkomstig van de Afro-Amerikanen; bij deze bevolkingsgroep was het kapsel voor het eerst te zien.
Vooral in de jaren 70 was het afrokapsel enorm populair. In plaats van afrokapsel wordt het ook wel kortweg Afro genoemd.

Maken van een afrokapsel

Om een afrokapsel te maken, moet het haar kunnen krullen en vooral kroeshaar is hier geschikt voor. Ook mensen zonder kroeshaar kunnen een afrokapsel laten maken, maar er zijn hier dan wel veel verzorgingsproducten voor nodig om het haar zo geschikt mogelijk te maken.

Afrokapper voor een afrokapsel

Mensen die graag een afrokapsel willen, gaan meestal naar een afro-kapper. Dit is een kapper die gespecialiseerd is in het maken van afrokapsels. Deze afro-kapper verricht verschillende werkzaamheden welke gericht zijn op het behandelen en verzorgen van afro haar. De meest voorkomende werkzaamheden die een afro kapper doet zijn het ontkroezen van kroeshaar en het krullen van het kroeshaar. Ook wordt het afro haar geknipt en gesneden door de afro-kapper. Kleuren, föhnen en stylen worden ook door een afro-kapper gedaan. Verder verkoopt een afro-kapper speciale verzorgingsmiddelen om het afrokapsel mee te verzorgen.

Vinden van een afrokapper

Een afro-kapper kan werken in verschillende soorten kapperszaken. Dit kunnen zijn:

  • Gespecialiseerde dameskapsalons. Kapsalons waar voornamelijk dames komen.
  • Gespecialiseerde herenkapsalons. Kapsalons waar voornamelijk heren komen.
  • Specifieke kapsalons. Kapsalons die voornamelijk gericht zijn op speciale haarbehandelingen, zoals het afro kapsel.

Een afro-kapper is geen kapper die ook alleen maar afro kapsels maakt, want door de genoten algemene opleiding kan deze kapper ook zeker andere kapsels verzorgen en maken.

Afrokapper