background-image

Haargroeimiddelen

Tegenwoordig wordt er een legio producten aangeboden die allemaal hetzelfde beloven, namelijk haargroei. Haargroeimiddelen hebben als doel het bevorderen van de haargroei zodat er geen of minder kale plekken ontstaan.

Wij gingen op onderzoek uit om te achterhalen hoe, en hoe goed deze middelen werken. Helemaal objectief was ons onderzoek natuurlijk niet, want wij kijken al enige tijd kritisch naar de aangeboden haargroeimiddelen en hebben onze twijfel of deze daadwerkelijk doen wat ze beloven.

Het lijkt ons namelijk niet mogelijk om op de plekken waar de haarwortels niet meer aanwezig zijn, alsnog haargroei te creëren. Behalve dan met een lokale haarimplantatie. Bekijk online deze anti haaruitval producten hier

Haargroeimiddelen kopen

In ons onderzoek hebben we ons gefocust op de producten die op het internet aangeboden worden. Dit aanbod is echt enorm groot. Wij vonden het dan ook noodzakelijk om ons onderzoek op een kleinere groep producten te focussen.

Hiervoor hebben wij alle producten waarvan wij op voorhand zagen dat de gestelde beweringen nooit waargemaakt kunnen worden buiten beeld gelaten. Wij willen uw (en onze) tijd niet verdoen met het aantonen dat iets niet werkt.

Wij richten ons liever op de producten die wellicht wel een gunstige invloed op uw haargroei hebben. De producten die wij hebben onderzoek bestaan dan ook uit voedende shampoos, en producten gebaseerd op vitamines. Beide type haargroeimiddelen verzorgen het nog bestaande haar en verstevigen dit.

Hierdoor wordt uw haar sterker en de haarwortel gezonder. In het minst gunstige geval zal uw haar minder snel breken en in het meest positieve geval zullen de behandelde haren sneller gaan groeien. Dit laatste komt doordat de haarwortel gezonder is geworden.

Een kleine rondvraag binnen onze vriendenkring naar producten die met enige regelmaat als haargroeimiddel worden gebruikt, leerde ons dat met name Minoxidil wordt gebruikt. Wij kenden dit product in eerste instantie nog niet maar door de positieve reacties hebben we wat lichte research naar dit haargroeimiddel gedaan.

Nu blijkt dat Minoxidil al jarenlang een vertrouwd product is bij haargroei problemen. Ruim 1/3 van alle gebruikers ervaart extra haargroei naar het gebruik van Minoxidil. Dit product is al in 1980 op de markt gekomen en wordt nog steeds door miljoenen mensen over de gehele wereld gebruikt.

Minoxidil is een lotion die u op het haar en de hoofdhuid moet aanbrengen. Vervolgens moet uw haar en hoofdhuid minimaal 4 uur drogen. Binnen die 4 uur mag uw hoofd niet nat worden. Omdat de lotion een vorm van irritatie kan geven aan de ogen en neus kunt u het beste latex handschoenen gebruiken bij het aanbrengen van de lotion.

Minoxidil is de naam van de werkzame stof. Indien u dit product wilt bestellen dan komt u merknamen tegen als Fagron, Regaine of Rogaine. Al deze producten bevatten dezelfde werkzame stof en zullen u hetzelfde resultaat bieden.

Minoxidil van Fagron is online verkrijgbaar bij verschillende webwinkels.

Tips om haargroei versnellen

Als je er voor zorgt dat je haar sneller groeit dan dat het uitvalt, voorkom je kaalheid. Hieronder vind je een aantal tips om haargroei te bevorderen.

 • Internet
  Er worden tegenwoordig genoeg middelen op internet aangeboden die een goed resultaat bieden bij het bevorderen van de haargroei. Haaruitval zullen ze vaak niet geheel stoppen. Maar haargroei bevorderen lukt in veel gevallen wel. Op zijn minst zal je het kaler worden vertragen of je haar een gezonder voorkomen geven.
 • Loop veel in de zon
  Zonlicht laat haargroei versnellen. In de zomer groeit je haar dan ook sneller dan in de winter.
 • Vitaminen
  Vitaminen en dan vooral vitamine B hebben de eigenschap dat ze haargroei versnellen. Vitamine B vinden we onder andere in melkproducten, banaan, varkensvlees en noten.
 • Proteïne
  Proteïne of met andere woorden eiwitten zijn bouwstenen van het haar. Zorg je voor voldoende proteïne en dus bouwstenen dan kan je haar zich beter ontwikkelen. Proteïnes zorgen dus ervoor dat de haargroei kan versnellen. Proteïnes vind je in ongeveer dezelfde producten als die waar vitamine B inzit.
 • Haargroei bevorderende shampoo
  Er zijn diverse shampoos verkrijgbaar die de haargroei bevorderen. Bijvoorbeeld knoflook shampoos en shampoos gebaseerd op vitaminen, brandnetel en salie.
 • Biotine
  Gebruik een biotine supplement. Biotine maakt deel uit van het Vitamine B complex en is verantwoordelijk voor het gezond houden van huid, haren en nagels.

Hoofdmassage

Trakteer jezelf op een hoofdmassage. Het masseren van de hoofdhuid zorgt voor een goede doorbloeding en stimuleert daarmee de haarzakjes. Hiermee kan je de haargroei dus versnellen.

 • Ontspannen
  Stress is een van de hoofdveroorzakers van haaruitval. Probeer dus regelmatig eens echt te ontspannen! Versnellen van je haargroei doe je dus door eens lekker te relaxen!
 • Slaap
  Zorg dat je voldoende slaapt. Minimaal 8 uur. Tijdens je slaap rust je uit, raak je stress kwijt en bevorder je de haargroei!

Bovenstaande tips kunnen natuurlijk ook met elkaar gecombineerd worden om haargroei te versnellen.

Haaruitval en vitamines

Vitamines spelen een belangrijke rol bij het verhelpen of stoppen van haaruitval. Bij vrijwel elke behandeling tegen haaruitval zal men dan ook vitamines voorschrijven. Dit is onafhankelijk van of u een tekort aan vitamines binnenkrijgt. Met name bij vrouwen zal men vitamines voorschrijven in plaats van hormoonpreparaten omdat deze vervelende bijwerkingen kunnen hebben.

Vitamines zijn namelijk de basis van een gezond lichaam. En een gezond lichaam betekent in veel gevallen ook gezond haar! Gelukkig zijn veel van deze vitamine verkrijgbaar bij diverse online winkels. U hoeft er dus de deur niet voor uit!

Vitamine B bij haaruitval

Bij haaruitval is vooral vitamine B van belang. Vitamine B is namelijk erg belangrijk voor het haargroeiproces en het verlengen van de levensduur van haren. Een tekort aan vitamine B uit zich vooral in dunner haar. Je haar voelt in dat geval stroachtig aan. Vitamine B tabletten zullen het tekort aanvullen waardoor de haargroei weer een normaal niveau aan neemt en de levenscyclus van het haar wordt verlengd. Ook is vitamine B verkrijgbaar in capsules of vloeibare vorm.

Vitamine B kan men ook op een andere manier aan het haar toevoegen, namelijk door middel van vitamine rijke shampoos. Deze vitamine rijke shampoos voeden de haren direct met essentiële vitaminen. Het kan dan ook zeer nuttig zijn om vitamine B tabletten te combineren met een vitamine rijke shampoo.

Het is wel belangrijk om goed op de voeding te letten zodra men stopt met vitamine tabletten en shampoos. Normaal gesproken krijgen we namelijk voldoende vitamines binnen uit onze voeding maar in onze huidige fastfoodcultuur is dit niet meer zo vanzelfsprekend.

Naast vitamine B zijn ook de volgende vitamines erg belangrijk voor een gezonde hoofdhuid en haardos:

Vitamine A, alle vitaminen B (zeker vitamine B6, B12, foliumzuur, biotine, vitamine C, vitamine E, koper, ijzer, zink, iodine, proteïnen, silicium en essentiële vetten.

Al deze vitamines kun je hier online bekijken en bestellen

Gezond eten

Uiteraard zijn vitamine preparaten niet noodzakelijk om haaruitval onder controle te krijgen. Men kan natuurlijk ook gewoon gezonder gaan leven. Als je veel groente en fruit op het menu zet, krijg je ook voldoende vitamine binnen. Echter de ervaring leert dat men dat slechts gedurende een korte periode vol houdt en na enkele weken weer in het slechte eetpatroon vervalt. Met als gevolg een uitdunnende haardos!

Haargroeimiddelen