background-image

Haaruitval vrouwen

Het haar van de vrouw staat symbool voor aantrekkelijkheid, gezondheid en invloed. Het is dan ook een vreselijke gebeurtenis als een vrouw last krijgt van haaruitval. Gelukkig zijn er de nodige middelen online verkrijgbaar om haaruitval bij vrouwen te voorkomen of te verminderen.

De belangrijkste oorzaak van haaruitval bij vrouwen is het mannelijk hormoon. Ook vrouwen dragen dat bij zich en mocht het niveau van dat mannelijk hormoon worden verhoogd dan kan dat haaruitval bij vrouwen tot gevolg hebben. Maar bij haaruitval bij vrouwen spelen er nog veel meer factoren mee. Een zwangerschap of andere emotionele gebeurtenis kan soms leiden tot extreme haaruitval. Dat is ook bij een erge ziekte, of zelfs de overgang kan een oorzaak zijn.

Over het algemeen heeft haaruitval bij vrouwen een grotere impact dan bij mannen. Dit probleem zal dus ook goed in de gaten moeten worden gehouden met de bedoeling dat u vroegtijdig kan ingrijpen. Normaal gesproken verliezen vrouwen ongeveer 100 tot 200 haren per dag. Dit is afhankelijk van hoe vaak u een douche neemt. Op het moment dat u meer haren verliest kan het zorgwekkend worden en dient het behandeld te worden.

Deze behandeling kan bestaan uit hormoonpreparaten of vitaminepreparaten. In sommige gevallen zijn deze middelen niet nodig en volstaat het eens volledig ontstressen al om haaruitval bij vrouwen te beperken en tegen te gaan.

Heeft u twijfels over uw haaruitval of de oorzaak van haaruitval bij vrouwen dan kunt u ook naar uw huisarts gaan. Deze kan een nauwkeurige diagnose stellen en eventueel vervolgonderzoeken voorschrijven. In het geval van haaruitval bij vrouwen krijgt u vaak vitaminerijke medicijnen voorgeschreven. De werking van deze vitaminepreparaten is bewezen.

Oorzaken van haarverlies bij vrouwen

Veel mensen over de hele wereld hebben minstens één keer in hun leven te maken met haaruitval. De redenen variëren van persoon tot persoon. Voor vrouwen kan dit tijdens de menopauze gebeuren, terwijl het voor mannen zelfs in de tienerjaren kan voorkomen. Een ding is zeker. Wanneer je je haar begint te verliezen, begin je je zelfvertrouwen te verliezen en dat moeten we natuurlijk vermijden.

Gezondheid en stress

Haaruitval kan vooral voor vrouwen erg gênant zijn. Dit kan in sommige gevallen door stress optreden en als je je haar begint te verliezen, raak je natuurlijk nog meer gestrest. Sommige vrouwen kunnen dit probleem ook hebben als gevolg van een storing in de schildklier, die verantwoordelijk is voor het afscheiden van enkele essentiële hormonen die nodig zijn om een goede gezondheid te behouden.

Cruciale fasen in het leven en ziektes

De menopauze en de bevalling kunnen ook twee cruciale fasen in het leven van een vrouw zijn waarin ze haaruitval kan ervaren. Iemand die een behandeling voor kanker ondergaat, kan ook haar beginnen te verliezen vanwege de stralingseffecten van chemotherapie.

Natuurlijke remedies tegen haaruitval

Omdat de reden voor haarverlies bij verschillende mensen anders is, kan de remedie ook anders zijn. In het begin is het beter om te kiezen voor natuurlijke remedies voor het genezen van haarverlies, omdat dit de kans op bijwerkingen vermindert.

Snel zijn is de boodschap

De grootste tip die ik met je kan delen is deze, tijd is van essentieel belang. Zodra je haarverlies ervaart, moet je meteen in actie schieten. Als je het te ver laat gaan, kan je mogelijk het haar dat al is uitgevallen niet meer herstellen.

Haaruitval vrouwen