background-image

Nederlandse Kappers Academie

Als je graag kapper wilt worden, dan zul je er net zoals bij andere beroepen voor moeten studeren.

Er zijn in de grote steden veel mogelijkheden om een kappersopleiding te volgen. Eén van de bekendste en meest succesvolle kappersopleidingen, vind je in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. In die steden ligt namelijk de Nederlandse kappersacademie.

De Nederlandse Kappers Academie

De Nederlandse kappers academie is het eerste kappersopleidingsinstituut in Europa. Daarnaast is het ook nog eens het grootste opleidingsinstituut. Studenten die al afgestudeerd zijn, kom je tegen in de meest bekende kapsalons, als zelfstandig ondernemer, maar ook in de theater- en modewereld. De Nederlandse kappers academie levert dus heel wat talent af en heeft een aantal verschillende mogelijke kappersopleidingen te bieden.

Eisen voor toelating bij de Nederlandse kappers academie

De kappers academie gaat verder dan de gewone kappers opleidingen en er worden dan ook een aantal eisen gesteld aan de leerkrachten en leerlingen. Ook het lesprogramma is van grote kwaliteit en alleen mensen met een juiste instelling en motivatie zullen worden toegelaten tot de kappers academie.

Dag- en avondopleidingen bij de kappers academie

Bij de Nederlandse kappers academie kun je zowel dag- als avondopleidingen volgen. Dit houdt in dat je zowel overdag als in de avonduren terecht kunt voor je lessen. Het is dus ook goed te combineren met een baan of andere opleiding die je eventueel overdag volgt. Je kunt er dan voor kiezen om geheel in de avonduren de kappers opleiding aan de kappers academie te volgen.

Salon van de kappersacademie

In de kappersacademie is ook een salon gevestigd waar mensen gewoon net als in een standaard kapsalon hun haar kunnen laten knippen en behandelen. Je kunt hiervoor dus bij een vestiging van de kappersacademie binnen lopen. Je kunt er ook een afspraak maken. Studenten die al wat verder gevorderd zijn met de opleiding, werken in de salons en kunnen zo ook meteen praktijkervaring op doen.

Bezoek brengen aan de kappersacademie

Heb je interesse om een opleiding aan de kappersacademie te gaan volgen, dan kun je altijd bellen voor een afspraak. Er kan dan een rondleiding geregeld worden en je kunt met eigen ogen zien wat de kappersacademie nu precies is. Ook zijn er regelmatig open dagen waar je alle informatie kunt krijgen die je nodig hebt.

Kappersacademie