background-image

Kappersmodellen

Kappersmodellen zijn modellen die model staan voor een kapper. Het is eigenlijk net als bij een fotomodel, alleen wordt bij kappersmodellen gelet op het kapsel.

Kappersmodellen doen ook mee aan wedstrijden en shows, waarbij de kapper prijzen kan winnen. De kapper knipt en stylt het model, waarna een jury een beoordeling geeft en daarna een winnaar kiest. Soms zijn er meerdere categorieën waarin kappers mee kunnen doen.

Modellen bij een kappersmodellenbureau

Er zijn zelfs kappersmodellenbureaus. Hier kan een kapper terecht voor modellen voor zijn wedstrijden en shows. Ook fotografen kunnen hier modellen boeken voor bijvoorbeeld kapperstijdschriften. Er zijn verschillende soorten kappers modellen op het gebied van haarlengte, haarkleur, stijl van het kapsel en type model.

Modellen voor kleuren

Kleurmodellen zijn de kappers modellen die je kunt boeken als je graag met kleuren wilt werken. Deze modellen hebben er dus zeker geen moeite mee als het haar gekleurd wordt. Zelfs extreme kleuren zijn mogelijk.

Modellen om te knippen

Dit zijn de kappersmodellen waarbij het haar geknipt kan worden. De kapper geeft van te voren aan wat hij of zij verwacht en bespreekt dit met het model. Als het model akkoord gaat, dan kan er geknipt worden.

Zelf kappersmodel worden

Lijkt het je leuk om ook een keer kappersmodel te zijn dan kun je je hiervoor aanmelden. Kappers doen vaak oproepen waarin ze modellen vragen. Het aanmelden kan dus bij een kapper zelf. Je kunt er ook voor kiezen om je bij een speciaal kappersmodellenbureau aan te melden. Bedenk wel goed dat er van alles met je haar kan gebeuren. De kapper heeft namelijk van te voren al een idee in het hoofd wat hij graag zou willen uitvoeren. Het kan dus zomaar zijn dat je lang haar een stuk korter wordt of je korte haar langer wordt gemaakt door middel van extensions. Alles is mogelijk van de mooiste en raarste kapsels tot kapsels met de felste kleuren.

Kappersmodellen voor opleidingen

Ook opleidingen voor kappers maken graag gebruik van echte modellen. Vaak oefenen de studenten met kapselkoppen, maar het echte vak wordt het beste geleerd als er gewerkt kan worden met echt haar. Voordeel van model zijn bij een kappersopleiding, is dat het haar frequent behandeld wordt.

Kappersmodellen