background-image

Kappersopleiding

Veel jongeren dromen er van om kapper of kapster te worden. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Je moet er in de eerste plaats aanleg voor hebben en op de tweede plaats komt het talent waarover je moet bezitten om de kappersopleiding te kunnen volgen.

Keuze voor een kappersopleiding maken

In vrijwel alle grote steden kun je wel een kappersopleiding volgen. Tijdens deze kappers opleiding krijg je alle dingen van het kappersvak geleerd. Je leert de basis vaardigheden, maar ook de moeilijkere handelingen. Het gaat er bij een kapper natuurlijk niet alleen maar om dat je iemand mooi maakt. Je doet als het ware aan dienstverlening en moet de mensen ook tevreden stellen en houden. De belangstelling voor een kappers opleiding is groot, mede omdat het beroep van kapper een creatief en afwisselend beroep is. De kappersopleiding zal enkele jaren duren.

Dag- en avondopleiding tot kapper

De kappersopleiding vindt vaak overdag plaats, maar er zijn ook opleidingen die je in de avonduren kunt volgen. Dit is ideaal als je er al iets anders bij doet zoals een baan of een andere opleiding. Informeer daarom duidelijk wat de mogelijkheden zijn van de kappersopleiding die je wil gaan volgen. Wellicht dat een avond opleiding voor jou het meest geschikt is.

Een opleiding volgen bij een kappersacademie

Om een kappersopleiding te volgen, zijn er naast de standaard opleidingen ook speciale kappersacademies waar je terecht kunt voor het volgen van een kappersopleiding. Dit is een meer intensievere opleiding dan de standaard opleiding. Mensen die hier naartoe gaan willen vaak verder in het kappersvak komen en bijvoorbeeld in de theater- en modewereld terecht komen.

De Nederlandse Kappers Academie

De bekendste en grootste kappers academie van Europa is de Nederlandse kappers academie. Deze is in Nederland in drie plaatsen gevestigd, namelijk in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Een voordeel van de Nederlandse kappers academie dat geboden wordt aan mensen die een kappersbehandeling willen ondergaan, is dat je er binnen kunt lopen om geknipt te worden. Dit is voordeliger dan een bezoekje aan een standaard kapsalon. De studenten kunnen in de kapsalon van de academie werken waardoor ze tegelijkertijd meer van het vak leren.

Erkende opleidingen tot kapper

Als je voor kapper gaat leren, dan wil je natuurlijk zo goed mogelijk opgeleid worden waardoor je alleen maar beter wordt in je vak. Er zijn veel mogelijkheden als het om kappersopleidingen gaat. Zorg er wel voor dat je voor een erkende kappersopleiding kiest, want dit heeft een groot voordeel als je straks als kapper gaat solliciteren in een kapsalon. Een aantal erkende kappersopleidingen zijn onder meer de opleiding aan de Nederlandse kappers academie die hierboven vermeld staat, Huizenaar kappers opleidingen, KOS kappersopleidingen en Kapperscollege in Maastricht. Bij al deze opleidingen vinden ook stages plaats in erkende kapsalons.

Kappersopleiding