background-image

Vacature kapper

Als je het diploma voor kapper of kapster hebt behaald, dan wil je natuurlijk ook graag aan de slag in deze sector. Je gaat dan op zoek naar een goede baan die bij je past. Het kan zo zijn dat je aan de slag wilt of kunt bij de kapsalon waar je je stage hebt gedaan.

Misschien is er wel een bepaalde kapsalon waar je heel graag wilt werken en waar je dit al tijdens je opleiding hebt aangekaart. Wil je gaan werken maar kun je nog nergens direct aan de slag, dan zul je de vacatures moeten bekijken of zelf bij kapsalons binnen lopen en solliciteren.

Vacature voor kapper zoeken en vinden

Een vacature voor kapper kun je op diverse manieren en plaatsen vinden. Je kunt ze tegenkomen in kranten, beroepstijdschriften, langsgaan bij uitzendbureaus of via het internet. Via het internet heb je oneindig veel mogelijkheden voor het vinden van een vacature voor kapper. Als je de vacatures doorkijkt, dan zul je zien dat er allerlei soorten werkmogelijkheden worden aangeboden zoals:

  • Fulltime. Een volledige baan.
  • Parttime. Een gedeeltelijke baan, vaak 50 % of 60 % van de uren van een volledig dienstverband.
  • Tijdelijk. Een baan voor bepaalde tijd, bijvoorbeeld omdat er tijdelijk een kapper moet worden vervangen.
  • Oproepkracht. Een baan waar je inzetbaar bent als oproepkracht en wat inhoudt dat men je oproept als men je nodig heeft. Dit kan zijn bij ziekte of vakantie van een medewerker maar ook tijdens piekperiodes. Je valt dan als het ware in voor iemand.

De eisen die in een vacature aan een kapper worden gesteld

Wanneer er een vacature is, wordt meestal ook duidelijk aangegeven welke eisen men stelt aan de gevraagde kapper. Dit kunnen eisen zijn op het gebied van opleiding, ervaring, leeftijd en specialismen. Wanneer je niet helemaal aan de voorwaarden voldoet, kun je best solliciteren. Wanneer men echter een kapper van rond de dertig jaar vraagt met minimaal vijf jaar ervaring en jij bent twintig en hebt net je opleiding afgerond, dan heeft het natuurlijk geen zin om te reageren.

Vacatures voor kapper online

Op internet zijn er tegenwoordig websites die diverse vacatures van door het hele land verzamelen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Monsterboard ; Monsterboard heeft een zeer uitgebreid vacature aanbod. Wanneer je gaat zoeken geef je enkele wensen en eisen in en krijg je een overzicht met de vacatures die aan jouw wensen voldoen.
  • De nationale vacature bank; ook de nationale vacature bank heeft veel vacatures. Ook hier geef je je wensen en eisen in en je krijgt een overzicht van de aanwezige vacatures die wellicht voor jou interessant kunnen zijn.

Op veel vacature websites kun je ook online direct solliciteren, zodat je geen brieven meer hoeft te versturen. Ook reacties op jouw sollicitatie zullen voornamelijk via de email verstuurd worden.

Vacature kapper