background-image

Ph-wonderdieet, introductie

Is het pH-wonderdieet geschikt voor jou?

Het pH-wonderdieet is één van de meest interessante en baanbrekende nieuwe eetplannen in de wereld van voeding en diëten. Deze manier van eten verkondigt dat het volgen van het programma zal helpen uw gezondheid te herstellen naar een natuurlijk evenwicht en u te ontdoen van een groot aantal aandoeningen, waaronder overgewicht. Hoewel de meeste mensen op zoek zijn om een paar kilo af te vallen, beweert dit dieet ook te helpen bij vermoeidheid, spierpijn en indigestie, evenals vele andere problemen.

Als je eerder koolhydraatarme diëten hebt geprobeerd en je verschrikkelijk voelde na het consumeren van al die proteÏne, dan is het pH-wonderdieet misschien iets voor jou. Dit eetprogramma is gebaseerd op alkalisch voedsel, dat beter is voor je gezondheid en voor je lichaam. Aangezien mensen een licht alkalische pH hebben, helpt het eten van alkalische voedingsmiddelen de lichamelijke pH-balans te ondersteunen. De meeste mensen eten veel zure voedingsmiddelen zoals dierlijke eiwitten, zuivelproducten en tarwe. Het pH-wonderdieet bestaat uit bepaalde vruchten, groenten, alternatieve granen en vegetarische eiwitbronnen.

De bedenker van het pH-wonderdieet

Dr. Robert Young, de bedenker van het pH-wonderdieet, wijst er in zijn boek op dat de gezondheidsproblemen van veel mensen te wijten zijn aan een te hoge zuurgraad in het lichaam. Young zegt onder andere dat chronische vermoeidheid, overmatige slijmproductie, verstopte neus, frequente verkoudheden en infecties, stress, angst, zwakke nagels, droog haar, droge huid, hoofdpijn, artritis, spierpijn, netelroos en krampen in de benen allemaal tekenen zijn van een te hoge zuurgraad.

Als je gedurende een langere periode last hebt gehad van een van deze symptomen, kan je zure voeding de schuldige zijn. Bedenk hoeveel van uw dieet bestaat uit voedingsmiddelen met een hoge zuurgraad, zoals dierlijke eiwitten en zuivelproducten. Als deze problemen je leven en je gezondheid al een tijdje in de weg staan, dan zul je er baat bij hebben om het pH-wonderdieet eens te proberen.

Het pH-wonderdieet zal een welkome opluchting zijn

Het pH-wonderdieet zal een welkome opluchting zijn voor hen die hebben geprobeerd koolhydraatarme diëten te volgen met weinig succes. De voedingsmiddelen zijn minder belastend voor maag en spijsverteringsstelsel dan de zware eiwitten die nodig zijn bij koolhydraatarme diëten. Er is ook een betere balans tussen eiwit en koolhydraten. De eiwitten die gebruikt worden bij het pH-wonderdieet zijn zorgvuldig geselecteerd op hun zuurgraad. De eiwitten bestaan uit alkaliserende tofu, bonen en noten.

Het pH-wonderdieet is ook goed voor mensen die graag een vegetarisch dieet eten. Als je vlees een dag of twee hebt laten staan en je je beter hebt gevoeld, dan kan dit dieet heel heilzaam voor je zijn. Er is geen vlees op het dieet en het enige alkalische zuivelproduct dat is toegestaan is geitenmelk. Tofu, dat lang een steunpilaar van vegetarische diëten is geweest, is een belangrijk onderdeel van het pH-wonderdieet.

Steunpilaar van vegetarische diëten

Als je een dieet hebt dat voornamelijk bestaat uit bewerkte voedingsmiddelen en heel weinig groenten, zul je zeker baat hebben bij dit dieet. Een dieet dat bestaat uit bewerkte voedingsmiddelen bevat zeer weinig natuurlijke voedingsstoffen. Dit kan veel nadelige gevolgen hebben voor uw gezondheid en u kunt last krijgen van de gevolgen van ondervoeding, zelfs wanneer u zich volledig voedt. De nadruk op groenten en vers voedsel in deze manier van eten zal helpen om natuurlijke vitaminen en mineralen terug te krijgen in uw dieet. Alleen al het toevoegen van een matige hoeveelheid alkalische voedingsmiddelen aan uw dieet kan uw gezondheid sterk verbeteren.

Het pH-wonderdieet is een goed dieet voor veel verschillende soorten mensen. Als u aan een van de vorige criteria voldoet, bent u het aan uw gezondheid verschuldigd om deze manier van eten eens te proberen.

Ph-dieet