background-image
Header DeBesteGids.nl/uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekering opzeggen

Het is iets wat je niet zomaar doet: het afsluiten van een uitvaartverzekering. Momenteel zijn er een hoop verzekeraars en elke verzekeraar biedt vaak weer iets anders. Het is dan ook altijd goed om je heel verstandig te oriënteren voordat je besluit een uitvaartverzekering af te sluiten. Maar er is ook een andere kant van een uitvaartverzekering: het einde namelijk. In principe ga je samen met de verzekeraar een contract aan voor heel je leven.
Een uitvaartverzekering is niet voor niets een levensverzekering die heel je leven geldt tot en met je uitvaart, zodat jouw verzekeraar deze kosten kan dekken uiteindelijk op basis van het opgespaarde bedrag de afgelopen jaren. Maar hoe zit het eigenlijk als jij je uitvaartverzekering wilt opzeggen en kan dat wel? In dit artikel geven we je graag meer informatie en dus ook meer antwoorden op deze vragen. Het eerste wat je moet weten wat betreft het opzeggen van een uitvaartverzekering is dat het afsluiten van een uitvaartverzekering niet verplicht is. Zowel het afsluiten ervan niet dus en ook het opzeggen van een uitvaartverzekering is dus niet verplicht.

Voordeel

Dit is een voordeel, want dit betekent dat je een uitvaartverzekering kunt en mag opzeggen. Toch zitten er wel wat haken en ogen aan, omdat je het niet zomaar kunt opzeggen natuurlijk. Waarom niet? Omdat je wel een bepaald contract bent aangegaan met je verzekeraar en je toch een bepaald bedrag hebt opgebouwd wat uitgekeerd zou kunnen worden bij je uitvaart of eventueel zelfs al eerder. Eén van de mogelijkheden bij het opzeggen van je uitvaartverzekering is het bedrag afkopen.
Verder heb je ook al die tijd dat je een uitvaartverzekering had premie betaald en als je dus je uitvaartverzekering opzegt, dan ben je eigenlijk deze premie kwijt. Kort gezegd: het is dus niet heel slim om een uitvaartverzekering zomaar op te zeggen. Bekijk eerst de consequenties die er in ieder geval aan vast zitten.

Uitvaartverzekeringen