background-image
Header DeBesteGids.nl/uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekering voor senioren

Verzekeraars zijn meestal gewend dat mensen nog redelijk jong zijn als zij een uitvaartverzekering gaan afsluiten. Dit komt ook omdat het voor verzekeraars dan voordeliger is en er ook een minder risico is voor een verzekeraar als een jong iemand een uitvaartverzekering afsluit. De kans dat een jong iemand een week later na het afsluiten van een uitvaartverzekering overlijdt en de verzekeraar dus heel de uitvaart moet betalen, die kans is behoorlijk klein. Maar toch is het de vraag hoe het moet en hoe het anders is als senioren een uitvaartverzekering willen afsluiten.
Gelukkig moet het wel zo zijn dat het voor senioren mogelijk moet zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten en uiteraard verschilt dit ook weer per verzekeraar. Uiteindelijk komt het er daarnaast ook wel weer op neer dat er maar weinig verzekeraars zijn die zin hebben in het risico en daarom is het afsluiten van een uitvaarverzekering als senior absoluut geen heel gemakkelijke klus. Gelukkig zijn er toch verschillende verzekeraars die wel een uitvaartverzekering laten afsluiten voor senioren, maar vaak zijn er dan wel bepaalde haken en ogen aan.

Gezondheidsvragen beantwoorden

Waarbij er meer voordelen zijn voor de verzekeraar qua risico en kosten, zodat de senior toch nog in een bepaalde vorm een uitvaartverzekering af zou kunnen sluiten. De senior moet in ieder geval een hoop gezondheidsvragen beantwoorden op een bepaald vragenformulier. Als senior is het dan ook logisch dat je veel meer gezondheidsvragen moet beantwoorden, zodat de verzekeraar ook weer niet veel te veel risico neemt en weet waar de verzekeraar aan toe is bij het afsluiten van een uitvaartverzekering voor senioren.
Maar welke verzekeraars zijn er dan wel in Nederland die wel aan senioren een uitvaartverzekering zullen verstrekken? Een voorbeeld van een verzekeraar die dit wel doet is Vollebregt bijvoorbeeld. Bij deze verzekeraar is het mogelijk om een uitvaartverzekering voor senioren af te sluiten tot en met de leeftijd van honderdvijf jaar. Zo is er gelukkig een mogelijkheid om voor - echt bijna - elke senior nog een uitvaartverzekering af te sluiten, zodat het toch nog mogelijk is om een bepaald bedrag op te sparen en bepaalde kosten te dekken voor de uitvaart.

Uitvaartverzekeringen