background-image

Autoverzekering vergelijken

Het vergelijken van verzekeringen voor een tweedehands auto, soms moeilijker dan het lijkt!
Bent u op zoek naar een autoverzekering voor een occasion ouder dan 8 jaar? Dan is het vergelijken van verschillende verzekeraars voor uw wagen zeker een goed idee.
Immers de meeste autoverzekeraars gaan uit van de nieuwwaarde van uw auto, echter dat is voor uw occasion niet van toepassing. Waarom zou u teveel betalen voor een verzekering.
Daarnaast is ook het punt van service bij veel aanbieders anders, de beste is niet altijd de duurste en de goedkoopste ook niet altijd de slechtste.

Autoverzekering berekenen

Laten we een voorbeeld geven hoe het gaat bij de meeste verzekeraars. U koopt een tweedehands Volkswagen Golf uit 2008 ter waarde van 8.000 euro waarvan de nieuwwaarde destijds 21.000 euro was. Uw premie wordt dan berekend over de nieuwwaarde van uw auto.
Echter bij een ongeval zult u de dagwaarde van de auto uitgekeerd krijgen en niet de nieuwwaarde. U betaald dus voor de nieuwwaarde maar krijgt de dagwaarde uitgekeerd!
Dat kan nooit de bedoeling zijn. Tenminste niet voor u als verzekerde, en daarom is het vergelijken van autoverzekeringen zo belangrijk.

Hoe gaat zo'n vergelijking nu precies in zijn werk en welke verzekeraars geven u echt de hoogste uitkering voor uw occasion bij schade en tegen de laagste premie?
Eigenlijk kunnen we dat niet 1-2-3 zeggen, immers het is afhankelijk van verschillende factoren.
Uw leeftijd, het aantal schadevrije jaren, de leeftijd van de auto, hoeveel kilometers u per jaar rijdt en hoe gebruikt u uw auto.
Helaas zal niet elke online autoverzekering vergelijker antwoord geven op deze vragen. Vaak is het zelfs zo dat ze alleen die verzekeraars laten zien waarbij zij de hoogste vergoeding krijgen.

Autoverzekering offerte

Kies daarom niet direct die verzekeraar die boven aan het lijstje staat, maar vraag offertes aan bij verschillende bedrijven en vraag naar de oplossingen voor u persoonlijk.
Wat doen zij voor u, als u problemen heeft? Wat keren ze uit en hoe gaan ze om als u één keer een schade veroorzaakt?
Soms kan het zijn dat het afsluiten van een verzekering niet meer kost dan 5 minuten, echter als er dan schade is, dan werpen ze allerlei barrières op en stellen ze het uitbetalen zo lang mogelijk uit.
Een voorbeeld uit de praktijk: een gezin koopt een mooie gezinswagen uit 2011 en sluit een zo goedkoop mogelijke autoverzekering af.
Bij pech in het buitenland was de verzekeraar niet te bereiken. Reden, de verzekeraar gaf aan alles online of via een 0900-nummer te regelen, en een 0900-nummer is vaak vanuit het buitenland niet te bereiken. Na het schrijven van een email, kregen ze pas na 2 werkdagen een bericht terug.
Vraag u zelf nu eens af, wilt u echt 2 euro in de maand besparen, voor iets dat u moet helpen in de grootste stress van uw leven, een auto-ongeluk, nog erger, in het buitenland?

Zoals u inmiddels begrijpt is het kiezen van de juiste autoverzekering een stuk moeilijker als menig verzekeraar u wil doen geloven. Ja, afsluiten in 2-3 minuten kan. Echter sluit nooit zomaar een verzekering af, zonder dat u eerst de verschillende verzekeraars heeft vergeleken.
Met een goede vergelijker en het opvragen van enkele offertes, zorgt u ervoor dat u in de toekomst tegen de juiste prijs verzekerd bent en niet voor onaangename verrassing staat mocht het ooit zo ver komen.

Autoverzekering vergelijken