background-image

Autoschade, wat te doen

Als het goed is heb je een autoverzekering afgesloten bij een bepaalde autoverzekeraar. Er kan uiteraard een moment komen dat je schade hebt gereden. In dit artikel bespreken we dan ook de vraag wat je moet doen bij schade met je autoverzekering. Natuurlijk moet je contact gaan leggen met je autoverzekeraar om de schade van je auto aan te geven en te melden wat er is gebeurd.
Maar voordat je dit doet is het ook goed om dit artikel te lezen, zodat je precies weet hoe jij je moet voorbereiden in het contact met de autoverzekeraar en zodat je alles goed kunt laten verlopen wat betreft de schade van je auto en je afgesloten autoverzekering. Het is in ieder geval fijn om in zo'n situatie wat tips te kunnen lezen in dit artikel, zodat je niet helemaal de weg kwijt raakt nadat je schade hebt opgelopen. Als je schade hebt opgelopen, maar wel al een autoverzekering had afgesloten bij een autoverzekeraar.

Snel en gemakkelijk contact opnemen

Dan kun je bij de meeste autoverzekeraars heel gemakkelijk en snel met de autoverzekeraar contact opnemen, zodat het directe contact er is. Als je een ongeluk hebt gehad, is het ook zo volgens de polisvoorwaarden dat je zo snel mogelijk contact moet opnemen met je tussenpersoon van de verzekeraar of met de autoverzekeraar zelf. Dat is in ieder geval de eerste stap die je in ieder geval moet zetten en daarnaast zijn er gelukkig nog meer tips die we je kunnen geven.
Het zijn tips waar je vervolgens mee uit de voeten kunt bij autoverzekeraars bij het hebben van autoschade en het hebben van een autoverzekering. Die tips geven we je dus uiteraard graag. Bij schade na een ongeluk is het vooral verstandig om rustig en beleefd te blijven naar degene waarmee u schade hebt gereden. Pak allebei het schadeformulier erbij en probeer op deze manier het netjes en volwassen af te handelen, zodat er geen problemen ontstaan en het in ieder geval goed afgehandeld kan worden met beide autoverzekeringen van beide partijen.

Tips over schade

Bij het rijden van schade, waarbij er dus een ongeluk is ontstaan, misschien wel met letsel bij één van de betrokken personen. Dan is het altijd goed om de politie te waarschuwen. Ook in het contact met de autoverzekeraar is het goed en netjes als de schade formulieren zijn getekend en als er ook contact is geweest met de politie. Voor de rest is het slim om zoveel mogelijk namen en telefoonnummers te noteren van zoveel mogelijk getuigen. Al deze tips gaan helpen bij het laten betalen van de opgelopen kosten door de verzekeraar.
Doe verder geen uitspraken over de toedracht van de aanrijding, maar laat dit uiteindelijk over aan de autoverzekeraar. Zo kan de tegenpartij je niet al dingen in de schoenen schuiven die niet waar of verdraaid blijken te zijn. Op deze manier is de kans toch het grootst om de opgelopen schade te verhalen op de autoverzekeraar en op deze manier niet zelf te veel kosten te hebben. Hopelijk helpen deze tips je die je kunt gebruiken nadat je schade hebt opgelopen en je toch een autoverzekering hebt. Uiteindelijk moet het met deze tips zeker goed komen.

autoverzekeren