background-image

Parasieten en het pH-wonderdieet

Het pH-wonderdieet herstelt het evenwicht in het lichaam. Door voornamelijk alkalisch voedsel te eten, geeft u uw lichaam voeding die meer in overeenstemming is met de alkalische toestand van uw cellen. Een teveel aan zure voedingsmiddelen kan leiden tot een groot aantal problemen. Naast andere voordelen, kan het volgen van het pH-wonderdieet ook uw neiging tot het herbergen van gevaarlijke parasieten in uw systeem verminderen, die een ravage kunnen aanrichten op uw gezondheid.

Wat hebben pH en parasieten met elkaar te maken? Het menselijk lichaam heeft een normale pH op het intracellulaire niveau van ongeveer 7,4. Dit is licht alkalisch. Parasieten, dat zijn onvriendelijke bacteriën, virussen, protozoa, amoeben en microscopische wormen, kunnen niet leven tussen een pH van 7,2 tot 7,4.

Hoge niveaus van zuur

In de Verenigde Staten hebben we een dieet dat hoge niveaus van zuur op intracellulair niveau produceert. Dit wordt acidose genoemd, en het is een belangrijke onderliggende oorzaak van vele ziekten. Het zorgt er ook voor dat parasieten welig kunnen tieren in je lichaam. Als u gezond wilt blijven, moet u het evenwicht in uw lichaam herstellen met een alkaliserend dieet.

Na verloop van tijd houdt alles wat we consumeren ons lichaam ofwel in een zure toestand ofwel in een basische toestand (alkalisch). Verwerkte suikers en zetmeel, die beide een belangrijke pijler van het westerse dieet zijn, zijn enkele van de belangrijkste overtreders in het verzuring proces. Natuurlijke suikerbronnen hebben mineralen en vitaminen in zich. Vruchten beginnen als zuren, maar hebben de nodige mineralen in zich om de cellen te helpen deze zuren om te zetten in alkalische bijproducten. Bewerkte suikers hebben dat niet, en wanneer ze worden geconsumeerd, laten ze zuren vrij in het lichaam. Bij overmatig gebruik van zetmeel en suikers wordt het lichaam zuur.

Een zure pH op intracellulair niveau wordt een broedplaats voor parasieten en veroorzaakt in feite een mutatie van een vriendelijke darmflora in een aandoening die candidiasis wordt genoemd. Candida is een natuurlijke gist die in de darm voorkomt. Het wordt in evenwicht gehouden door andere vriendelijke bacteriën die ermee samenleven.

Overmatig gebruik van suiker

Maar door overmatig gebruik van suiker en de introductie van antibiotica komen deze vriendelijke bacteriën steeds minder voor. Candida zal muteren en uit de hand groeien. Candida symptomen zijn oncontroleerbare suiker verlangens, chronische gist infecties, acne, droge huid, vermoeidheid en frequente sinus infecties. Parasieten kunnen ook gedijen wanneer candida dat doet, omdat de vriendelijke bacteriën er niet zijn om ze in toom te houden. Wormen die normaal gesproken het lichaam passeren, vinden een gastvrije omgeving en houden zich op in de darm.

Parasieten kunnen cellen sneller vernietigen dan ze kunnen worden geregenereerd. Ze produceren ook giftige stoffen als bijproduct van hun spijsvertering. Deze giftige stoffen kunnen leiden tot allergische reacties en kunnen ervoor zorgen dat u nieuwe voedselallergieën ontwikkelt. Parasieten irriteren ook en dringen binnen in lichaamsweefsels, waaronder het darmslijmvlies en zelfs de huid. De parasieten maken het voor de weefsels moeilijk om goed te functioneren.

Lichaamsfuncties onder druk zetten

Na verloop van tijd kunnen zich orgaanobstakels ontwikkelen en dit kan uw lichaamsorganen en algehele lichaamsfuncties onder druk zetten. Het immuunsysteem raakt gedeprimeerd en de aanwezigheid van parasieten kan uw lichaam beletten zijn natuurlijke genezingsreacties te gebruiken. Tenslotte kan de overmatige aanwezigheid van parasieten in het lichaam ervoor zorgen dat uw lichaam voedingsstoffen niet goed kan opnemen.

Het goede nieuws is dat je door het volgen van het pH-dieet de balans in je lichaam kunt herstellen. Omdat parasieten niet kunnen leven in een omgeving met een pH tussen 7,2 en 7,4, zal het alkaliseren van je dieet helpen ze uit je systeem te verwijderen. Wanneer je dit dieet volgt zul je in staat zijn om het verzuring proces om te keren en van je lichaam een onherbergzame plek voor parasieten te maken.

pH-dieet