background-image

Suiker en het pH-wonderdieet

Het pH-wonderdieet legt de nadruk op een evenwichtige benadering van eten. Door de inname van zure voedingsmiddelen te beperken en de inname van alkalische voedingsmiddelen te verhogen kan men een optimale gezondheid bereiken. Een van de belangrijkste factoren in de strijd tegen zure pH-niveaus is suiker. Suiker is een epidemie in onze moderne wereld. De gemiddelde Amerikaan consumeert 2 tot 3 pond suiker per week, dat vertaalt zich in meer dan 135 pond suiker per persoon per jaar.

Dit alarmerende cijfer wordt toegeschreven aan de grote populariteit van suiker als additief. Suiker zit overal in, in verschillende vormen. Sucrose, dextrose en fructose maïssiroop zijn actieve ingrediënten in alle bewerkte voedingsmiddelen en specerijen. Deze sterk geraffineerde zoetstoffen laten een bittere smaak achter in de mond van degenen die beginnen met het pH-wonderdieet, vanwege hun universele acceptatie als een "noodzakelijk kwaad".

Met het radicale effect van suiker op de insulinespiegel, heeft het lichaam geen schijn van kans om tegen de schade te vechten. Wanneer de insulinespiegel daalt, daalt ook de afgifte van groeihormonen. Deze groeihormonen onderdrukken het immuunsysteem, waardoor het lichaam kwetsbaar wordt voor een groot aantal ziekten en kwalen.

Insuline remt ook het vermogen van het lichaam

Insuline remt ook het vermogen van het lichaam om gewichtstoename en verhoogde triglyceridenniveaus tegen te gaan. Simpel gezegd: hoe meer eenvoudige suikers een voedingsmiddel bevat, hoe groter de kans dat het de opslag van vet in het lichaam bevordert. Deze opgeslagen vetcellen zijn een gastheer voor zure afvalstoffen die op hun beurt de structuur van rode bloedcellen in de bloedbaan aantasten.

Suiker strijdt ook om de controle over de cel ontwikkeling in het lichaam met Vitamine C. Vanuit structureel oogpunt lijken Vitamine C en Enkelvoudige Suiker veel op elkaar. Als de suikerspiegel in het lichaam stijgt, concurreren ze met elkaar als ze de cellen binnenkomen. Als er een hogere suikerconcentratie in de bloedbaan is, zal er meer suiker in de dorstige cellen terechtkomen, waardoor er weinig tot geen ruimte is voor Vitamine C. Zonder de fagocytiserende werking van Vitamine C op celstructuren zijn deze niet in staat de aanvallen van virussen en bacteriën af te slaan. Een lager aantal witte bloedcellen staat gelijk aan een onderdrukt immuunsysteem dat niet sterk genoeg is om het lichaam te beschermen.

Suiker is verstoken van vitaminen en mineralen en steelt bij absorptie vitale microvoedingsstoffen om het te helpen metaboliseren in het systeem. Er ontstaat een tekort wanneer deze microvoedingsstoffen niet worden vervangen. Dit tekort zorgt ervoor dat vetcellen en cholesterol niet worden gemetaboliseerd, wat leidt tot hoge bloeddruk en zwaarlijvigheid.

Het vermogen van suiker

Het vermogen van suiker om de insulinespiegel kunstmatig te verhogen zorgt er uiteindelijk voor dat de alvleesklier disfunctioneert en het lichaam afhankelijk wordt van suiker. Dit wordt diabetes genoemd. Simpele suikers worden ook toegeschreven aan galstenen, stemmingsstoornissen, hartaandoeningen en zelfs astma. Met alle negatieve effecten die klinisch in verband zijn gebracht met suikers, is het geen wonder dat suiker ook een van de meest zure dingen is die je in je lichaam kunt stoppen.

Kanker is het gevaarlijkste gevolg van zware suikerafhankelijkheid. Kankercellen gedijen op melkzuur. Dit melkzuur, geproduceerd door gisting van glucose, wordt naar de lever getransporteerd. Een zuurdere PH wordt geproduceerd door deze ophoping van melkzuur in de kankercellen, de zeer zure aard van kanker tumoren is hier het bewijs van. Het verband tussen suikers en ongezonde zuurtegraden in de bloedbaan wordt duidelijk getrokken door het verband van glucose (suiker) en kankercellen. Eenvoudige suikers zijn eenvoudigweg een vergif voor het lichaam dat uiteindelijk de kwaliteit van de cel ontwikkeling zal verslechteren en het immuunsysteem zal onderdrukken tot het punt van falen.

Door het dieet in evenwicht te brengen met een 80% alkalische en 20% zure inductie van voedingsmiddelen, supplementen en dranken kunt u het risico op ziekte in het lichaam verminderen. Door eenvoudige suikers te vervangen door meer complexe suikers of alkalische zoetstoffen zoals Stevia, kan men de afhankelijkheid van eenvoudige suikers verminderen en een slechte gezondheid vermijden. Kijk goed naar ingrediënten labels en wees je bewust van de vele namen waarachter eenvoudige suikers schuilgaan. Leer hoe het lichaam eenvoudige suikers metaboliseert, en hoe koolhydraten in de bloedbaan kunnen worden afgebroken tot eenvoudige suikers. Door jezelf te wapenen met informatie kun je de kwaliteit van je leven verbeteren.

Ph-dieet