background-image

Stress en het pH-wonderdieet

Het pH-wonderdieet is een nieuwe manier om te kijken naar hoe je eet. Door elk voedingsmiddel, drank, supplement en additief aan te pakken met zijn zure of basische signatuur kan een balans worden bereikt. Ons lichaam werkt volgens de pH-schaal, die werkt op een bereik van 1 tot 14. Een waarde van 1 op deze schaal duidt op een hoge zuurtegraad, terwijl een waarde van 14 aangeeft dat er een hoge concentratie alkaline aanwezig is.

Een waarde van 7 op de pH-schaal staat voor neutraliteit in pH. Het bloed in de menselijke bloedsomloop reguleert zich op het niveau van 7,35, wat licht alkalisch is. Het pH-wonderdieet pleit ervoor de inname van voedsel in uw lichaam in lijn te houden met dit optimale niveau. De methode van uitvoering is vrij eenvoudig, door het coördineren van een voedingsplan gestructureerd rond een uitgebreide lijst van voedingsmiddelen, en supplementen kunt u een effectieve strategie om de zuurgraad in je lichaam te verlagen.

Opgeslagen zuurgraad tegenwerken

Alkalische inname zal deze opgeslagen zuurgraad tegenwerken door ze te metaboliseren en te neutraliseren aan de bron. Met evenwicht als maatstaf voor een werkbaar gezondheidsplan is het van essentieel belang om de pH-waarde van het lichaam voortdurend te controleren. Speeksel pH-test strips met een basisbereik van 4,5 tot 8,5 zorgen voor nauwkeurige metingen die u kunnen helpen bij het maken van de juiste aanpassingen in uw dieet.

Zelfs met al deze kennis en actie zijn er invloeden van buitenaf die de zuurproductie van uw lichaam zullen beïnvloeden. Deze externe factoren zullen sterk bepalen hoe u de alkaliserende voedingsmiddelen en supplementen gaat gebruiken. De belangrijkste van deze externe factoren is stress.

Stress is alomtegenwoordig, het is overal en het treft iedereen. Dit universele probleem heeft een zeer traumatisch effect op je lichaam. Het lichaam maakt overuren om stress te bestrijden, wat op zijn beurt meer stress veroorzaakt. Deze vicieuze cirkel wordt in stand gehouden door een toename van de zuurproductie. Zoals eerder gezegd, is zuur schadelijk voor je lichaam. Wanneer het lichaam te zuur is, functioneert het niet goed, op cellulair niveau, het lichaam kan het immuunsysteem niet in stand houden.

De bloedsomloop wordt nadelig beïnvloed

De bloedsomloop wordt nadelig beïnvloed en het hart moet compenseren door harder te werken. Doordat het hart sneller moet kloppen om dit kleverige bloed door de bloedbaan te persen, komen veel van deze kleverige celklonters los van de baan en hechten zich aan de slagaderwanden, waardoor de bloedsomloop nog verder vertraagt. Uw lichaam heeft bloed nodig om te functioneren als het bloed dat de cellen en organen bereikt van slechte kwaliteit is, kan dit ernstige gevolgen hebben. Stress is een moordenaar die zuren produceert.

Er zijn vele technieken, naast voeding, die kunnen helpen in uw streven naar een evenwichtige pH-waarde. Voldoende rust nemen is altijd de beste manier om stress te verlichten, evenals meditatie die twee tot drie keer rustgevender en verjongende kan zijn dan echte slaap. Het beperken van de inname van cafeïne en andere stimulerende middelen werkt ook om stress in het lichaam te verminderen door deze verdovende middelen uit de vergelijking te verwijderen.

De kern van stressvermindering is het eten van meer voedsel dat alkalisch van aard is en dat de zure afvalstoffen in het lichaam neutraliseert. Lichaamsbeweging is verreweg de meest effectieve manier om directe verlichting van stress te krijgen, en zal ook helpen de vetreserves van het lichaam te verminderen waar zure afvalstoffen in overvloed aanwezig zijn.

Ph-dieet